YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



22 Kasım 2011 Salı

Oriflame Amber Elixir

Oriflame'nin 2009 yılında çıkan ve en çok sevilen parfümlerinden biri Amber Elixir.  Klasik şişesinin içindeki amber renkli sıvı ismiyle uyum içerisinde.

Açılış: turunç, frenküzümü, meyankökü
Orta: badem, siğilotu
Dip: amber, misk

Amber deyince insanda oldukça ağır bir parfüm beklentisi oluşuyor.  Parfümün rengi de bu ağır parfüm imajını destekler nitelikte koyu ve ağır.  Fakat Amber Elixir hiç de öyle ağır, olgun yaşlara göre bir parfüm değil.  Tabii ki  hafif mi hafif, çiçeksi bir parfüm de değil çünkü o zaten bir oryantal. 

Oryantal olmasına rağmen her kadının kış aylarında rahatlıkla kullanabileceği nitelikte.  Badem, amber ve misk üçlüsü kremsi yapılı ve hafif serin bir bitiş sağlamış, yani bir amber parfümü olmasına rağmen boğucu değil.  Amber Elixir'in komplike bir yapısı da yok.  Parfüm uzun süre boyunca orta notalarının kremsi tonunu değişime uğramadan  koruyor.  Kalıcılığı da orta seviyede diyebiliriz.

Amber Elixir rahatlıkla Gucci Guilty'ye rakip olabilecek bir parfüm.  Eğer hafif yapılı, komplike olmayan oryantal  parfümlerden hoşlanıyorsanız Amber Elixir'i bir deneyin derim.



3 yorum:

  1. mmmm annemin bayıldığı bir koku bu tesekkürler paylasım için :)

    YanıtlaSil
  2. highend olmayıp bu çizgide olanlardan en beğendiğim ve tek alıp kullandığım kokudur bu.
    ve çok güzel, çok doğru anlatmışsın :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...