YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



30 Kasım 2011 Çarşamba

Acqua di Parma Mandorlo di Sicilia

İtalyan parfüm markası Acqua di Parma'nın Blu Mediterraneo serisindeki altı güzelinden birisi Mandorlo di Sicilia.  Uzun zamandır gurme özellikleri olan bir parfüm beğenmemiştim, Mandorlo'yu çok başarılı bulduğumu söylemeliyim.

Açılış: bergamot, yıldız anason
Orta: yasemin, beyaz şeftali, badem
Dip: kahve, beyaz sedir, misk ve vanilya

Sicilya'nın tarihi ve doğal güzelliğinden esinlenerek yaratılmış bir parfüm Mandorlo.  Açıkçası parfümü kokladığım zaman bende bir Akdeniz etkisi uyandırmadı.  Akdeniz hissinden beklentim yeşil notaların ve deniz notalarının daha baskın olması fakat bu parfüm vanilya ve badem ağırlıklı bir zat- ı gurme.


Vanilya ve badem baskın olmasına rağmen hafif  hatta fresh bir parfüm olduğunu belirteyim.  Türkçede karşılayan bir kelime bulamadım ama ingilizcede parfümün verdiği hisse uygun bir kelime var o da "airy".  Özellikle anasonun bu "havalı", ferah hissi verdiğini düşünüyorum.  Serin yapısı sayesinde ilkbahar aylarında hatta yaz gecelerinde bile kullanılabilir bence.

Mandorlo aynen şu kutularda satılan vanilyalı dordurmalar gibi kokuyor.  Bu dondurmalardaki vanilyanın fazla kuvvetli bir kokusu oluyor ya hani, Mandorlo da başta aynen öyle.  Açılışta vanilya daha etkiliyken zamanla bademin yumuşak kokusu parfümü de yumuşacık bir hale getiriyor.


Zamanla yasemin ve şeftali de kendini gösteriyor, böylece düz bir vanilyalı dondurma kokusu olmaktan çıkıp neşe kazanıyor.  Bu parfümü vanilya ve badem severlerin çok beğeneceğini düşünüyorum çünkü benim gibi gurme parfümlerden çok hoşlanmayan birinin bile beğenisini kazanmış durumda.  Acqua di Parma parfümlerini Sevil Parfümerilerde bulabilirsiniz.  Eğer yolunuz düşerse Mandorlo'yu mutlaka deneyin :)

2 yorum:

  1. Az önce geçti elime yurt dışından. Fazla feminen değil mi? Annem çok beğendi. Sanırım kullanamayacağım. :( Tek tesellim annemin ve sizin övgünüz oldu.

    YanıtlaSil
  2. parfüm zevkine hayranım ya. nina ricci premier jour'un kokusu hakkında fikrini çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...