YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



28 Kasım 2011 Pazartesi

Guerlain Insolence Eau de Toilette

Insolence Guerlain evinin 2006 yılında çıkmış nispeten yeni parfümlerinden biri.  Parfümün yaratıcıları Maurice Roucel ve Sylvaine Delacourte.

Notalar: menekşe, kırmızı meyveler, iris

Guerlain parfümlerinin hemen hemen hepsinde geçmişe yapılan bir gönderme, nostaljik bir esinti var.  Aynı nostaljik etkiyi Insolence'i ilk kokladığım anda da hissettim.  Çok tanıdık, ismi aklıma bir türlü gelmeyen geçmişten bir hayalet... Belki de bir menekşe parfümü olmasından ve menekşenin zaten vintaj bir havasının olmasındandır bilemiyorum.

Açılışta menekşe yapraklarının taze serinliğini hissediyorum.  Bu açılış özellikle turunçgilli sert açılışları sevmeyenler için ideal olabilir.  Menekşenin ekşimtrak güzel kokusuna ve irisin pudralı yapısına dahil olan kırmızı meyvelerin modern bir hava kattığını düşünüyorum ki  bu meyveler olmasa parfüm menekşe-iris kombinasyonuyla fazla nostaljik kalacaktı.

Teninize ilk giydiğinizde daha pudralı olan parfüm zamanla meyve notalarını öne çıkarıyor.  Sanki buğulu bir camın zamanla saydam haline dönmesi gibi.  Doğrusu ben zaten açılışı çok sevdiğim için buğulu kalsa da olurdu diyorum :)  Meyveli çiçekli aynı zamanda da elegan  dokunuşa sahip bir parfüm Insolence.  Klasik Guerlain çizgisinin ortaya çıkardığı bir başka güzellik...


3 yorum:

  1. Ah Guerlain,kalbimin bir numarasısın,Dior ve Chanelle beraber elbette!

    YanıtlaSil
  2. Hafif bir koku floral desem değil fresh desem değil, farklı bir yanı var ama ben sevmedim bir türlü bu kokuyu olduğu gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  3. kayınvalidemin doğumgünüm için hediye ettiği parfümdü bu 1 yıldır bitiremedim:)elim hep başka parfümlerime gidiyor, ilk sıkıldığında çok ağır geliyor bana fresh kokuları seviyorum ama bu dediğiniz gibi fresh desen değil odunsu desen o da değil çözemedim:) fakat sürdüğüm zamanlarda da çabuk farkedilen bir koku az kaldı bitiricem inşallah:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...