YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



2 Aralık 2011 Cuma

Nina Ricci Les Belles de Ricci Liberty Fizz

Nina Ricci'nin Les Belles üçlüsünün bir ayağı olan Liberty Fizz, artık üretilmeyen parfümler kontenjanından bugün bloguma misafir oldu.  Les Belles üçlüsü 1996 yılında piyasaya çıktı.  Masal diyarından çıkmış gelmiş gibi görünen güzel şişeleri ve eğlenceli kokularıyla pek çok hayran kazandı.  Maalesef bu güzel üçlü artık üretilmiyor ama internette hala bulunabiliyor.

Açılış: portakal, domates yaprağı, reyhan, nane, siyah frenküzümü
Orta. manolya, domates çiçeği, mor salkım,  frezya
Dip: domates, incir yaprağı, frambuaz
(fragrantica.com)

Liberty Fizz'in içinde hiç alışık olmadığımız bir nota var o da domates! Biricik domates kokulu parfümümüz yeşil mi yeşil, ferah bir hisle açılıyor.  Ben taze domateslerin ve domates yapraklarının kokusunu çok severim o yüzden Liberty Fizz'in açılışını da çok sevdim. 



Açılışı çok sevmeme rağmen domates kokusnun bir süre sonra etkisini kaybettiğini ve çiçeklerin ön plana çıkmasıyla parfümün farklılığını kaybettiğini söyleyebilirim.  Yine çok ferah, taze ve eğlenceli olmaya devam ediyor ama domatesin kattığı özgünlüğü kaybediyor.  Ben bu şekilde düşünsem de herkes domates kokmak istemeyebilir bu nedenle parfümün yaratıcısının domates kokusunu kısa kesmek istemiş olmaları gayet normal.
Böyle eğlenceli bir parfümün artık üretilmemesi gerçekten çok üzücü.  Eğer hala raflarda olsaydı eminim pek çok kişinin favorisi olacaktı.

2 yorum:

  1. şişesi çok bir şirinmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Ben küçükken nereden çıkıp geldiğini bilmediğim bir testerı vardı bunun evde, şimdi görür görmez o koku çalınıverdi burnuma! Nina Ricci demişken bir istek yorumda bulunmakta zarar görmedim: Premier Jour hakkında ne dersiniz lady odeur? Yeni kullanmaya başladığım ve sevdiğim bir parfüm, yorumlarını okumaktan çok mutlu olurum! Sevgiler.
    Esra

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...