YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



7 Eylül 2010 Salı

Lolita Lempicka



Lolita Lempicka yı bilmeyen yoktur sanırım. Neredeyse her türk genç kızının bir dönem almak istediği veya üzerine konuştuğu bir parfüm. Lolita 1997 yılında burun Annick Menardo tarafından yaratıldı. On seneyi aşkın süredir hayatımızda ve artık klasikleşmiş durumda.

Notalar:
Açılış: anason çiçeği, sarmaşık, menekşe ve tonka fasülyesi
Orta: amarena kirazı, pralin, vanilya ve anason
Dip: iris ve misk

Lolita tenden tene çok değişen parfümlerden. Birinin üzerinde çok beğenip, adını alıp, sonra kendinizde denediğinizde "ay bu nee?!!" diye çığlık atmanıza neden olabilecek bir parfüm. Tabii çok yakışıp hayatınızın parfümü olma ihtimali de var. Ben maalesef "ay bu nee?!!" grubundanım. Parfümün hem açılış hem de orta notalarında bulunan anason, parfümün kalbi olan nota, benim tenimde aşırı derecede yoğun bir hal alıyor. Bu sebeple parfüm açılıp: kirazı, pralinin ve vanilyanın tatlılığını gösteremiyor. Yoğun anason kokusuyla birlikte sarmaşığın bitkiselliği, bir de iris ve menekşeyle birlikte pudralı bir parfüme dönüşüyor. Lolita benim için pudralı anason kokusu demek. Onu çok güzel, çok çekici bulan insanları anlayamayacağım maalesef.

Diğer taraftan, eğer tarafsız bir gözle incelersem, Lolita serin bahar günleri ve tabii ki genç kızlar için uygun bir parfüm. Eğer teninize yakışıyorsa bu ayrıcalığın keyfini sürün derim. Fakat yirmibir yaşın üzerindeyseniz Lolitayı raflarda es geçip, onu genç kızlara bırakmalısınız.

4 yorum:

  1. neden genç kız parfümü olduğunu düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
  2. parfümün kadınsı olmadığını düşündüğüm, hafif tatlı bir meyveli çiçekli olduğu için.

    YanıtlaSil
  3. şeker kız parfümü ...lolita "L" ise tam bir kadın kokusu bence :)

    YanıtlaSil
  4. tam bi asi kadın kokusu bana


    naz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...