YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



2 Eylül 2010 Perşembe

Dior Addict


Addict in ilk çıktığı zamanı dün gibi hatırlarım.  Televizyonda son derece kışkırtıcı olan reklamını izleyebilmek için kanal kanal gezerdim.  Reklamda; yağmurlu bir gecede polis sirenlerinin arasından kaçıp saklanan bir kız, addict i çıkartır, boynuna bir fıss sıkar ve mutluluğa ulaşırdı.  Reklamda, uyuşturucuya  gönderme yapılarak  Addict in tehlikeli ve arzu uyandıran tarafı gözler önüne serilirdi.

Addict, çıkışıyla çok ses getirdi ve en çok satanlar listesine girmeyi de başardı.  Koklayan herkes, onu ya çok sevdi ya da nefret etti çünkü gerçekten cesur ve dışadönük bir parfüm.

Addict 2002 yılında burun Thierry Wasser tarafından yaratıldı. Notaları:

Açılış: Mandalina, böğürtlen
Orta: gül, yasemin, portakal çiçeği, reine de la nuit
Dip: Vanilya, tonka fasülyesi, sandal

Addict son derece güçlü bir açılışla başlıyor.  Bu güçlü açılışın dingileşmesi için ona biraz zaman verin.  Mandalina yapraklarının hafif ekşimsi kokusunun sakinleşmesiyle Addict in karanlık ve derin güzelliği ortaya çıkacak.  Lacivert şişesinin içinde rengini kestiremediğimiz, açıkça göremediğimiz bir iksir o.  Fransız bourbon vanilyanın  yoğun kokusuna karışmış çiçekler: gül, yasemin ve hepsinden daha baskın olan Addict in gizli silahı.. reine de la nuit (selenicereus grandiflorus) yani gece açan  kaktüs çiçeği.

Addict gece gibi bir parfüm.  Tensel, duyulara hitap eden ve korkusuz.  İnsanın hem karşı koyamadığı hem de çekindiği garip bir büyüleyiciliği var.  Zaten ismi de bu tehlikeli sıvıya olan bağımlılığımızdan geliyor. 

Addict in teninizle bütünleştiğinde gizli bir silaha dönüşmesi ve çevrenizdeki herkesi etkisi altına alması işten bile değil. Zira o arkanızdan bir koku  bulutu olarak sizi takip edecek ve geçtiğiniz her yere imzasını bırakacaktır.

Saf, masum, romantik, narin... bu sıfatları Addict ile karşılaştığınızda unutun çünkü karşınızda bir femme fatale var!



6 yorum:

  1. Addict'e bayılıyorum! Zaten notalarında yasemin ve sandal olan parfümleri genelde seviyorum, tenimde çok kalıcı oluyor. Addict de inanılmaz kalıcı bir koku :)

    YanıtlaSil
  2. kesinliklee! addict i seviyoruz :)

    YanıtlaSil
  3. Addict'i sevenleri seviyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de bugün denedim, erkek olmama rağmen gerçekten müthiş. Yalnız kokunun biraz dinlenmesi şart. Çok kalıcı ve fark edilir bir parfüm değil bence.

    YanıtlaSil
  5. Adı üstünde bağımlı yapıyor insanı bu parfüm :)İnternetten orjinal parfümleri indirimli satan bir site buldum, ben de kendime o siteden Christian Dior Addict siparişi verdim. İnterntten alınca ykm, boyner, Tekin Acar gibi yerlere göre çok daha ucuza geliyor.

    YanıtlaSil
  6. Addict deyince aklıma yüksek bir binadaki bir balo geliyor. O binada bir beyefendi şehri terastan seyrediyor. Bu esnada koyu lacivert ya da siyah bir elbise giymiş, addict kullanan esmer bir kadın terasa çıkıyor ve hafif rüzgarın da etkisiyle şehri seyreden adam burnuna gelen bu "siyah gül" kokusunu duyarak çarpılıyor. Çok az kadına yakışabileceğini düşündüğüm bir koku ve her yerde duymak istemem. Daha özel bir parfüm olmalı.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...