YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



27 Eylül 2010 Pazartesi

Boucheron Trouble

İşte usta burun Jacques Cavallier tarafından yaratılmış bir başka şaheser.  Lüks mücevher evi Boucheron markası altında, 2004 yılında parfüm dünyasına katılan Trouble, bir çiçekli oryantal.

Açılış: boyacı katır tırnağı ve limon
Orta: yasemin
Dip: sedir, amber ve vanilya

 Parfüm dünyasının ağırbaşlı,  karanlık güzellerinden Trouble ile geçen sene şubat ayında tanıştım.  Üretimden kalkacağı rivayetleri sebebiyle aceleyle sipariş vermemin  sonucunda,  bu güzeller güzeli parfüm avuçlarımın arasındaydı.  Neyse ki bu rivayetler boş çıktı da Trouble hala üretimde :)

Trouble ilk olarak şişesiyle göz zevkinize hitap eden parfümlerden.  Bordo renkli şişesi, minik ayakları ve bir yılan figürünün sarmaladığı kapağıyla, bir ortaçağ prensesinin tuvalet masasından günümüze ışınlanmış gibi.


  Şişesiyle son derece uyumlu karanlık bir parfüm Trouble.  Açılışı bol limonlu.  Limonlu açılışları çok sevdiğimi bilenler bilir.  Boyacı katır tırnağı, kokusunu bildiğim bir bitki değil ama Trouble dan yola çıkarak güzel olduğunu söyleyebilirim.  Trouble yoğun, heady bir oryantal kesinlikle değil.  Açılıştan sonra devreye giren yasemin ve kendini yoğun şekilde hissettiren sedir ortaya son derece modern bir parfüm çıkarmış.  Geçmişten gelen ama günümüze de uyumlu.  Dip notalarda amber ve bir tutam vanilya var.  Amberin çok daha göz önünde olduğunu, vanilyanın ise tatlılık değil sadece kremsilik verdiğini belirtmeliyim.

Trouble  içe dönük bir parfüm.  Sakin, sessiz ve gizlice kalbimizi çalanlardan o.  Dior Addict ile oldukça benzer noktaları var.  Bu sebeple Addict severlerin dikkatini ayrıca çekecek bir parfüm olduğunu da belirtmeliyim.
Trouble benim imgelem dünyamda, doğu Avrupa'da.. örneğin Transilvanya'daki şatosunda yaşayan bir kontesin parfümü.. Baştan çıkarıcılığı gizeminde saklı. 

  Bu ortaçağ prensesini Türkiye deki parfümerilerde ne yazık ki bulma şansınız yok.  Sadece internetten alabileceğinizi üzülerek bildiriyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...