YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



1 Eylül 2010 Çarşamba

Guerlain L'Instant Magic


Bazı parfümleri ilk kokladığınızda sevemezsiniz. Bu durum bazen onları anlayamamanızdan kaynaklanır. Bu nedenle, ben ilk tanışmamızda sevmediğim parfümlere ikinci hatta üçüncü bir şans veririm. L'instant Magic de ikinci şansı verdiğim parfümlerden biri. Bu sefer onu anlamaya çalıştım ve ilk seferde görmediğim çok güzel yanlarını gördüm.

L'instant Magic burunlar Randa Hammami ve Slyvie Delacourte tarafından 2007 yılında yaratıldı.(fragrantica.com) Parfüm woody-floral (odunsu-çiçekli) aileden.

Notalar:
Açılış:bergamot, limon ve anason
Orta: frezya, gül
Dip: beyaz misk, odunlar ve badem

L'instant Magic açılışta bergamot ve limonla karşılıyor bizi. Yoğun turunçgilli bir açılış yerine limonsu bir açılış düşleyin. Annenizin yaptığı limonataya benzeyen ama daha az tatlı bir açılış. Anason onlara eşlik etmekle birlikte asla baskın değil. Orta notalardaki frezya parfümün kalbini ve kişiliğini belirleyen unsur olmuş. Frezya çok kırılgan bir notadır ve içinde bulunduğu parfümlere kırılgan bir hava verir. Saydam, cam gibi bir his. Frezyanın kırılganlığı odunsu notaların üzerine oturtulmuş ve miskle pudralı hale gelmiş. Badem notası ise parfümün teninizle bütünleşmesini sağlıyor.

L'instant Magic, uzaktan insanların burnuna buram buram gelen değil de, size sarıldıkları zaman "ne kadar güzel kokuyorsun" demelerine neden olacak türden bir parfüm. Ağır parfümlerden hoşlanmıyor ama bu sonbaharda daha elegan bir seçim yapmak istiyorsanız L'instant Magic i denemelisiniz.



4 yorum:

  1. 5-6 aydır kendisini yazmamı bekleyen en bi süper parfümdür kendisi.. guerlain'in birçok parfümünü ilk kokladığımda sevemedim ben, bu hariç..

    YanıtlaSil
  2. yazını merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. ıdylle'i denediğimde ilk yoğun bir duman,tütsü karışımı gibi koktuğunda guerlain parfüm yapamıyor demiştim öyle çicek kokusu rahatsız etmişti ki beni ama bu parfüm gerçekten çok güzel

    YanıtlaSil
  4. ben idylle i de beğeniyorum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...