YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



6 Eylül 2010 Pazartesi

Bvlgari Jasmine Noir




Formspring den hakkında soru gelince, ben de Jasmine Noir postu hazırlamak iyi olur diye düşündüm.
Parfüm 2008 yılında Carlos Benaim ve Sophie Labbe tarafından yaratıldı. (fragrantica.com)
Siyah ve altın rengi şişesiyle insanda karanlık, etkileyici ve classy bir parfüm imajı yaratan Jasmine Noir'ın notaları şöyle:

Açılış: gardenya
Orta: yasemin ve badem
Dip: tonka fasülyesi, anason

Jasmine Noir çok güçlü bir gardenya notasıyla açılıyor. Açıkça söylemek gerekirse ben bu açılışı beğenmedim. Sert açılışları seven biri olmama rağmen bu kadar yoğun gardenya kokusu, doğallıktan uzak, burun tırmalayan bir hal almış. Gardenya notasını yumuşatacak herhangi başka bir nota olmadığı için de, dümdüz yüzüne çarpıyor insanın. Neyseki parfüm kısa sürede yumuşuyor ve nihayet orta notalardaki badem ve yasemin yüzünü gösteriyor.

Bu orta notalar parfümün güzelliğini gözler önüne serdiği nokta diyebilirim. Yasemin, bademle kremsi bir hal almış. Yani ben burdayım diye bağıran bir yasemin notası yok. Gelelim dip notalara! benim en sevdiğim notalardan biri olan tonka fasülyesi, parfümün hafif tatlı oryantalist yüzü. Lakin kendini çok gösterip parfümü ele geçirmemiş. Diğer bir nota da anason. Anason bir köşede sessiz sessiz bekliyor. Böyle olması da iyi olmuş çünkü anason gibi güçlü aromalar parfümü tamamen değiştirebilir. Parfüm teninizden yavaş yavaş çekilmeye başladığında, sessizce beklemekte olan anason notası da daha çok ortaya çıkıyor. Jasmin Noir ılık sonbahar günleri için ideal bir seçim olabilir.

3 yorum:

  1. leydim canım, ne zamandır bakamıyordum bloglara özlemişim. yasemin görmüşken yorum yazmadan geçemedim, yasemin diyince en güzel parfüm bence L'occitane'ın yasemini, hatta 2009'da ödül de almıştı galiba.. ben de bir kaç gün önce çilek'ten prada'nın infusion de fleur d`oranger'sini aldım, onun da hoş yasemini.. gelir gelmez yazıcam yorumlarımı bloga. öptüm seni, çaaav.

    YanıtlaSil
  2. güle güle kullan çok güzel bir seçim yapmışsın :)
    merakla bekliyorum yorumlarını. öpüldün

    YanıtlaSil
  3. Allah razı olsun valla bende harıl harıl bu parfümün yorumunu arıyordum bulamamıştım seni buldum çok güzel açklamışsın alacağım çok sağol :):):):)):

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...