YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



8 Aralık 2011 Perşembe

Laura Biagiotti Roma

Aaahh sevgili Roma!  90'lı yılların ikonik şişesi, çocukluğumun parfümü ... Roma 1988 yılında yaratılmış oryantal baharatlı bir parfüm.

Notalar: limon, portakal çiçeği, gül, yasemin, sümbülteber, gri amber, sarısakız, vanilya

Roma benim için çok fazla şey ifade ediyor.  Saf nostalji gibi... Çocukken ne zaman parfümeri vitrinlerine baksam gözlerim hemen tek bir şişeyi yakalardı.  Roma sütunu şeklindeki şişesinin içinde diğer parfümlerden hemen ayrılırdı.  İçindeki buğulu pembe parfüm ise gizemin, kadınsılığın ve elegansın yansımasıydı benim için.  O zamanlar Roma için fazla küçüktüm ama büyüdüğümde kullanmak üzere belki onlarca defa söz vermiştim kendi kendime. :)


Yıllar yılları kovaladı, ben büyüdüm ama Roma ile bugüne kadar buluşamamıştık.  Geçen hafta hep istediğim ama almayı hep de ertelediğim bu güzel parfümü sonunda aldım. 

Roma'nın açılışı bir parça keskin ve bitkisel.  Yeni nesil parfümlerde bu tarz başlangıçlara pek alışkın değiliz ama eski parfümlerin bir çoğunda açılışlar daha yoğun hatta bunaltıcı.  Açılışa aldanmayıp parfüme zaman verirseniz  ne kadar güzel ve zengin olduğunu da farkediyorsunuz.  Roma da, bir on dakikanın sonunda açılıştaki bitkisel, keskin kokusunu kaybedip romantizme kollarını açıyor.



Romantik parfümlerin en başarılı örneklerinden biri kesinlikle.  Somon pembesi rengine yakışan şekilde hafif pudralı ve yumuşak bir yapısı var. Amber, sarısakız ve vanilya üçlüsünün üzerinde temellenen çiçeklerin kokusu, birbirine başarılı şekilde karışmış.  Romanın tatlılığı da gayet dozunda ve bal kıvamında.

Tenimin sıcaklığıyla dağılan bu nostaljik aurayı özlemişim.  Eskiden  ağır bulduğum bu parfümün şimdi tenime yumuşakça yerleşmesi beni bir parça şaşırtıyor.  Resmi bir bilgi olmamasına rağmen Roma'nın yeniden formüle edildiği ve yeni formülasyonun da eskisine oranla hafif olduğu yönünde görüşler var.  Belki de bu sebeple parfüm bana eskisine oranla daha yumuşak geliyor bilemiyorum.  Biraz yumuşatılmış versiyonu bile olsa Roma'nın hala Roma gibi koktuğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Eskiden her parfümeride bulunan Roma'ya sahip olmanız için bugünlerde biraz aramanız gerekiyor.  Benim gibi amerikan pazarından ya da internet üzerinden alabilirsiniz.


8 yorum:

  1. güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  2. roma gibi bir klasik unutulurmu hiç ya:)

    YanıtlaSil
  3. bu parfüm bana annemi hatırlattı, annemin fix parfümleri roma ve organza... :) şişelerce kullandı.

    YanıtlaSil
  4. mughetto roma ve organza birbirini andırıyor. roma organza ya göre biraz daha hafif tabii

    YanıtlaSil
  5. çocukken teyzemlerde parfüm sample'larıyla dolu bir kutu vardı, hepsini tek tek koklarken Roma'da takılıp kalmıştım. :) sonrasında da açar açmaz pembe sıvılı olanı bulurdum hep aradan. aynı yaştakilerin az çok benzer anılara sahip olması ne ilginç.

    YanıtlaSil
  6. 👏👏 Roma ve Nina Ricci yazılarınızı sanki ben söylemişimde sizde kaleme almışsınız. Bu kadar mı aynı olur fikirler. Okurken tebessüm oluştu yüzümde teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...