YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



23 Aralık 2011 Cuma

Cacharel Scarlett

2009'da Honorine Blanc, Alberto Morillas ve Olivier Cresp'in birlikte çalışarak yarattığı Scarlett, unutulmaz filmlerden biri olan Gone with the Wind (Rüzgar Gibi Geçti) 'in baş karakteri Scarlet O'Hara'dan esinlenilerek yaratılmış.  Genç, güzel ve duygusal Scarlett gibi parfüm de genç ve coşkulu.

Notalar: limon, çay, armut, yasemin, hanımeli, portakal çiçeği, bal, sandal, misk
(fragrantica.com)

Scarlett'in vintage görünümlü şişesi gerçekten çok hoş.  Sanırım Scarlet O'Hara'dan esinlenildiği için böyle bir şişe tercih edilmiş.  Parfümün romantik kokusu da şişesiyle son derece uyumlu.  Scarlett'in açılışı armut ve çay ile hafif serin ve sakin.  Turunçgilli açılışlardan fazla hoşlanmayanlar için birebir.  Açılıştan sonra hakim olan nota ise yasemin.  Yasemin notasının bu parfümdeki yoğunluğunu çok sevdim.  Rahatsız etmeyen, oyuncu bir doğallığı var.


Yasemin'in ağırlığını kaybetmesiyle bu defa hanımeli notası öne çıkıyor.  Bal ise dozunda bir tatlılık vermiş.  Scarlett keyifli ve eğlenceli bir parfüm.  Parfümün baştaki doğallığı zamanla yapaylaşıp şampuan kokusunu anımsatmaya başlasa  da ucuz durmuyor.  Her kadın zaman zaman bu tarz eğlenceli, casual bir parfüme ihtiyaç duyuyor.  Scarlett de böyle zamanlar için iyi bir alternatif.



6 yorum:

  1. cacharel'in anais anais parfumu cok ozeldır ama bulmak zor artık

    YanıtlaSil
  2. merhaba,parfüm outletlerinde bulmak mümkün Anais Anais'i ve artık üretimi olmayan Eden'i...

    YanıtlaSil
  3. evet internet üzerinden bulabilirsin. eski güzel parfümleri ya üretimden kaldırıyor ya da reformüle edip mahvediyorlar :(

    YanıtlaSil
  4. okduklarımdan nerdeyse parfümü koklamış kadar çok güzel anlatmışsınız içeriğini teşekkürler paylasım için :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,Scarlett te ciddi anlamda bir kalıcılık problemi mi var ya da bendeki mi oyle?Eden in uretimi mi durdu halen tum parfumerilerde satılıyor çünkü.Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...