YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



7 Eylül 2011 Çarşamba

L'artisan Parfumeur Tea For Two

Niş parfüm deyince aklımıza gelen ilk isimlerden L'artisan Parfumeur'ün bol baharatlı parfümlerinden biri Tea For Two.  Parfüm 2000 yılında burun Olivia Giacobetti tarafından yaratılmış.

Açılış: elma, çay, yıldız anason
Orta: tarçın ve zencefil
Dip: bal ve vanilya

Tea For Two'yu kokladığımda beklentilerimin fersah fersah uzağında bir parfüm olduğunu gördüm.  Zihnimdeki rahatlatıcı ve aromaterapik çay parfümü imajının tamamen dışında olması bir yana, kendisini son derece güçlü hatta saldırgan olarak tanımlayabilirim.

Açılıştaki elma ve çay notası bir nebze ferahlık sağlasa da, yoğun dumanlar bir anda etrafınızı sarıyor ve diğer notaların güzelliğini saklıyor.  Duman kokusunun bu kadar baskın olması yapay ve plastiğimsi bir koku katmış parfüme.

Tea For Two da lapsang souchong denilen tütsülü çaydan esinlenilmiş.  Yalnız bu tütsüler sınırları fazlasıyla aşmış ve parfümü dumanlara boğmuş.  Zaten baharatların güçlü aromalarına sahip olan parfüm, yoğunluğuyla insanı fazlasıyla bunaltıyor.  Tüm bu yoğunluğa balın tatlılığı eklenince, insanın üzerine üzerine gelen bir parfüm çıkmış ortaya.  Tüm bu aşırılık ve hengamenin ardından parfüm ancak dip notalarında sakinliğe bürünüp, dumanların etkisinden kurtuluyor.  Açıkçası Tea For Two'yu kadın teni için fazla yoğun ve bunaltıcı buldum.  Belki erkek teninde daha maskülen bir havaya bürünüp kendini gösterebilir ama şimdilik benden geçer not alamadı.

Lady'nin Notu: Bana Tea For Two örneği gönderip, bu yorumu yapmamı sağlayan forum arkadaşım Abeslang'a teşekkür ederim :)



6 yorum:

  1. L'artisan mükemmel bir markadır.En merak ettiğim kokusunu yorumlamışsınız.En yakın zamanda bu markanın numunelerini edinmem lazım :)

    YanıtlaSil
  2. tarcin varsa bayilirim! merak ettim!denemek lazim
    http://maffionista.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. bu arada lady odeur,les senteurs isimli bir site var.Niche markaların bulunduğu bir site.Türkiyeye gönderim yapıyorlarmış gemi ile bunun için biriyle anlaşmışlar.Ama sizde iletişime geçersinizTheposhpeasant göndermeyi durdurmuş,haberiniz olsun diye söylemek istedim :)

    YanıtlaSil
  4. @monsieur gümrük olaylarından sonra pek çok site türkiye ye gönderimi durdurdu ne yazık ki :( ayrıca gönderseler bile gümrükten geçmedikten sonra neye yarar :(

    @evy tarçın var ama sönük kalmış, tarçın seviyorsan jacomo no 8 çoook daha güzel :)

    YanıtlaSil
  5. Bu sabah keşfettiğim fakat niye bu kadar geç kaldım dediğim bir blog:( Hep böyle bi parfüm blogu aramıştım ki benim de hayatım herşeyi koklamakla geçer.Okuduğum kadarıyla zevklerimiz de aynı artık koku konusunda tek geçtiğim bir blog oldu süper!

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim, geç kalmış sayılmazsın :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...