YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



29 Eylül 2011 Perşembe

Fendi Fan di Fendi


2010 çıkışlı Fan di Fendi'yi bugün Tekin Acar mağazasında gördüm ve hemen denedim.  Sanki yeni sezonun parfümü gibi özel stand hazırlamışlardı :) Parfüm, burunlar  Delphine Lebeau-Krowiakj ve François Demachy tarafından yaratılmış.  Çiçekli-meyveli aileden olan parfümün notaları:

Açılış: armut, frenküzümü, Talagria mandalinası, pembe biber
Orta: gül, yasemin, sümbülteber
Dip: paçuli ve deri

Fan di Fendi, şişesi ve reklam kampanyası itibariyle gece için yaratılmış, güçlü bir parfüm imajı yaratıyor.  Parfümün reklam kampanyasında üç kızın bir gece klübünde eğlenişi, bir nev'i Girls' Night Out resmedilmiş.  Bu nedenle parfümün gece dışarı çıkarken kullanılacak türden olduğunu sanacak ama yanılacaksınız.  Tam tersi hafif, günlük kullanılabilecek, göze batmayan bir çiçekli-meyveli kendisi.




Serin ve güzel bir açılışı var.  Armut ve mandalina açılışta kolaylıkla ayırtettiğim iki nota oldu.  Açılışın ardından gerçekten parfüm beni çok şaşırttı çünkü son derece bildik bir çiçekli parfüme dönüştü.  Özellikle Fendi parfümlerini genelde kadınsı ve şaşaalı olduğunu düşünürsek...  Ofise giderken, alışverişe çıkarken kullanabileceğiniz bir parfüm, yani hiç te öyle Girls' Night Out modunda değil :)




Kötü mü? Kötü değil ama alışageldik hatta sıradan bir kokusu var.  Diğer taraftan Elie Saab Le Parfum'deki zarif hanımefendi hissiyatı bu parfümde oluşmuyor.  Aksine, eğlenceyi, gezmeyi tozmayı, lüks markaları seven üniversiteli genç kız imajını ben çok yakıştırdım.  Yalnız, genç kızımız arkadaşlarıyla gece kulübe giderken değil de, gündüz kahve içmeye giderken kullanacak Fan di Fendi'yi.  Aslında parfümün hedef kitlesi de bu yönde. 

 Zengin, havalı ve eğlenmeyi bilen gençler,  Fan di Fendi'de aradıklarını kolayca bulacaktır.  Orta notaların hafif çiçekleri gibi dip notalar da sakin ve serin.  Paçulinin varlığı yok denecek kadar az.  Bu serin his nedeniyle parfüm rahatlıkla bahar ve yaz aylarında kullanılabilir.  Aslında Fan di Fendi'nin rahat kullanılabilir olması, sakinliği ve hafifliği bir çok kişi için tercih sebebi olacaktır. 

3 yorum:

  1. Ben bu kokuyu biliyorum.daha önce tekin acar da koklamıştım ama aklımda kokusu hakkın da birşey kalmamış.Demekki çok özel olduğunu düşünmedim.Bu arada Tom ford violet blonde i denediniz mi? ben dendeim ve çok sevdim.Yalnız yine diğer tüm tom ford parfümleri gibi taşınması zor bie koku.

    YanıtlaSil
  2. Violet Blonde u henüz denemedim ama en yakın zamnda deneyip yorup yapmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel anlatmışsınız. bana hissettirdikleri de yazınızdaki gibi :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...