YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



11 Ekim 2013 Cuma

Van Cleef & Arpels Oriens


Uzun zamandır hem  gündüz hem de gece kullanabileceğim, eğlenceli, fazla göze batmayan ama silik de olmayan bir parfüm arıyorum ama bulamıyorum diyorsanız bir an önce bir parfümeriye gidip Van Cleef & Arpels Oriens denemenizi öneririm.  2010 yılında  burun Bernard Ellena'nın elinden çıkma Oriens pek fazla bilinmemesi nedeniyle saklı kalmış bir güzellik.

Notalar: yasemin, paçuli, amber , ahududu, siyah frenk üzümü, vanilya

Meyve, çiçek ve şipre notlarının dengeli bir yorumu Oriens. Tabii ki sıcacık amber ve vanilyayı da unutmamalıyız.  Ben tam bir paçuliseverim ama biliyorum ki bazı insanlar paçuliden  hiç hoşlanmıyor. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim  Oriens'deki paçuli geri planda ve kesinlikle rahatsız etmiyor.

Meyvelerin ve yaseminin uyumu mükemmel. Vanilya ve amberin doğal  tatlılığı da eklenince ortaya hem eğlenceli hem de zarif bir parfüm çıkmış.  Oriens'i gündüz veya gece çıkarken kullanabilirsiniz.  Kalıcılığı ve projeksiyonu da oldukça başarılı. :)

Yaratıcısı Bernard Ellena, Oriens'i yaratım sürecindeki ilhamını şu şekilde anlatmış:

“For the new fragrance of Van Cleef & Arpels' Maison, I wanted to work with noble and oriental inspired materials, especially Jasmine and Amber. To illustrate this oriental escape through Oriens, I was inspired by the luxurious garden of Majorelle and its legendary blue, giving it a salicylic side, which creates the impression of a warm and soft breeze. This sensation is strengthened by the water fruit accord, which is also reminiscent of the exoticism of this garden. Finally, the Chypre Patchouli bottom, Vanilla and Amber bring an oriental warmth and softness to Oriens' trail.”

Bernard Ellena, Oriens'i yaratırken asil ve oryantal materyaller olan yasemin ve amberi kullanmak istemiş. Majorelle bahçesinin efsanevi maviliğinden esinlenerek yumuşak ve sıcak bir rüzgar hissi yaratmış.  Bu duygu su meyveleri akorduyla güçlendirilmiş ve son olarak paçuli, vanilya ve amberle oryantal sıcaklık verilmiş. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...