YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



22 Ekim 2013 Salı

Ulric De Varens Pour Elle







Ünlü Fransız parfüm markası Ulric de Varens artık Türkiye'de. Parfümlerini denediniz mi bilmiyorum ama bir an önce Watsons-Rosmann mağazalarına gidip denemenizi tavsiye ederim. Çok uygun bir fiyata ünlü burunların elinden çıkma parfümlere sahip olabilirsiniz.

UDV Pour Elle 2002 yılında burun Jean Joel Renard tarafından yaratılmış.  Şişe tasarımını ise Thierry de Baschmakoff yapmış.  Oldukça ilginç, çanta şeklindeki şişe tuvalet masanızın üstünde gayet şık duracaktır. Gelelim asıl meselemiz olan parfümün kendisine.

"Bu parfümde yeni bir ferahlığı, leziz armut tazeliğinin narince desteklenmiş gül, yasemin, müge ve beyaz misk kokularıyla harmonisinin büyüleyici ve etkileyici odunsu ve tatlı vanilya ile birlikteliğini keşfedeceksiniz."

Ulric de Varens kataloğunda parfüm bu şekilde tanımlanmış. Gelelim benim yorumuma...

Notalar: armut, gül, yasemin, müge (inci çiçeği), beyaz misk, vanilya

Pour Elle için verebileceğim ilk tepki: Waooww!!  Bu minik şişedeki pembe sıvının ne yetenekleri varmış böyle.

Hafif tatlı, romantik ve ferah bir parfümle karşı karşıyayım.  Piyasada bulunan bir çok high end parfümden çok çok daha başarılı...

Uygun fiyatlı parfümlerin bir çoğunda karşılaştığım aşırı alkollü keskin başlangıç Pour Elle'de kesinlikle yok. Ustaca yapıldığı belli oluyor.  Açılışı tatlı armutla yapıyor.  Genellikle parfümlerdeki armut kokusunu yapay bulurum fakat Pour Elle'deki armut son derece doğal.


Parfümün kalbini oluşturan çiçekler uyum içinde, hiçbiri öne çıkmıyor.  Misk tensel çekicilik, vanilya da doğal tatlılık veriyor.  Hiçbir nota fazla ya da baskın değil.  Yine popüler parfümlerde sık karşılaştığımız yapay şekerli tatlılık yok :)


Pour Elle yumuşacık bir his veriyor insana.  Günlük olarak kullanabileceğiniz gibi romantik buluşmalarınızda da tercih edebilirsiniz.  Kimseyi rahatsız etmeyecek yapıda olduğu için ofiste de kullanabilirsiniz.  Kalıcılığı, hafif bir parfüm olduğu için gayet makul. Projeksiyonu fazla olmasa da insanların sık sık size sarılmak istemesine neden olabilir ;)

1 yorum:

  1. Çok merak ettim. En kısa zamanda gidip bakacağım kokusuna. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...