YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



6 Ekim 2011 Perşembe

Vicky Tiel Ethere




 Geçtiğimiz ilkbaharda kendime çiçekli-yeşil bir parfüm ararken karşılaştım Ethere'yle.  Şişesinden ve parfümün renginden etkilenmedim dersem yalan olur çünkü parfümle ilgili en ufak bir fikrim bile yoktu.  Gümrük yasağından önce aldığım son parfümlerden biri oldu ayrıca Ethere.  İlk önce parfümün notalarını tanıyalım.

Açılış: çay, su sümbülü, servi, böğürtlen, limon
Orta: gül, yasemin, papatya, zambak, kişniş, menekşe, mimoza
Dip: amber, misk, odunsu notalar
(fragrantica.com),

Aynen notalardaki gibi çayın ve bitkilerin yoğun olduğu bir parfüm Ethere.  Eğer bu tarz yeşil parfümlerden hoşlanmıyorsanız uzak durmanız gereken cinsten.  Açılışı biraz sert ve alkollü.  Limon, servi ve çay çok net hissedilen açılış notaları oluyor.  İçinde biraz bitkisellik taşıyan limon kolonyası gibi bir kokusu var parfümün.  Bu taptaze ama sert açılıştan sonra papatya notasını hissetmeye başlıyorsunuz.  Papatya aslında bizim parfümlerde koklamaya alışık olduğumuz bir nota değil.  Farklı şeylerden hoşlanmıyorsanız, papatya notasından da rahatsız olabilirsiniz.


Parfüm teninizde durdukça yavaş ama çok yavaş şekilde açılıyor.  Parfüm açılmaya devam etse dahi hiç kaybolmayan nota ise limon.  Sanırım bu limon kolonyası hissi nedeniyle, çok tanıdık ve nostaljik bir hava var Ethere'de.  Bir yarım saatin sonunda, çiçekler daha belirgin olmaya başlarken kişniş notası açığa çıkıyor.  Çok derinden hissetmeye başladığım bir diğer nota ise gül.  Parfümde şu ana değin bir microgram bile tatlılık  yokken şimdi çok hafif bir gül tatlılığı hissetmeye başlıyorum.  Yoğun bitkisel aromadan yavaş yavaş arınmaya başlayan parfüm nihayet tenimde sakin ve çiçeksi güzelliğini gösteriyor.

Ethere güzel bir parfüm ama en büyük kusuru bu kadar yavaş açılıyor olması. Bitkisel kokuları seviyorsanız tamam ama onun dışında sabretmesi biraz zor olabilir.  Diğer taraftan şişesi o kadar orjinal ve güzel ki, parfümü sevmeseniz bile sırf bunun için parfümü almak istiyorsunuz :)

4 yorum:

  1. Ne güzel bir şişesi var böyle.Buz mavisi buhulu cam şişede serin birşeyler olduğunu söyler gibi.Kokusunu merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. parfüm alırken beni ilk önce şişesi etkiler hep.. bunun da şişesi çok hoş görünüyo bi denemeliyim.. =)

    YanıtlaSil
  3. Açılışını büyük bir sabırla bekleyebilirim ama nerlerde satılıyo onu bulmam gerek önce :) Şişesi de çok güzelmiş gerçekten :)

    YanıtlaSil
  4. türkiye de yok maalesef :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...