YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



15 Ekim 2011 Cumartesi

Ungaro Ungaro 2007

2007 yılından bir  Francis Kurkdjian tasarımı Ungaro, her ne kadar fragrantica'da oryantal-baharatlı ailesinde gösterilse de benim için oryantal çiçekli bir parfüm.

Açılış: kırmızı böğürtlenler
Orta: yasemin, beyaz çiçekler
Dip: amber, safran
(fragrantica.com)

Ungaro'nun kırmızı meyveli tatlı bir açılışı var.  Sadece fragrantica'yı referans aldığımdan, notalar konusunda kesin konuşamadığım gibi açılıştaki "kırmızı böğürtlenler" notasının tam olarak neyi içerdiğini de bilemiyorum.  Kırmızı böğürtlengiller bir çok meyveyi kapsıyor ki, içinde ahududu da var kuşüzümü de var hatta bunların binbir farklı türü var!

Neyse... sonuç itibariyle tam ayırt edemesem de bazı kırmızı bögürtlenlerin kokusunu açılışta alabiliyorum.  Böğürtlenlerin akabinde parfüm kocaman beyaz bir çiçek buketi olarak burnunuzun ucunda açıyor! :)

Gösterişli kocaman bir buket bu!

Yasemin notasını tek başına ayırt edemiyorum ama kocaman buketin içine karıştığı belli oluyor.  Buketin içinde bazı tatlı beyaz çiçekler de olduğu çok açık, örneğin gardenya... 

 Bu parfüm çok neşeli ve optimistik ama aynı zamanda cilveli ve fettan bir tarafı da var.  Amber notası  çiçeklere derinlik ve doygunluk katan bir baz olması dışında, oldukça yoğun kullanılarak parfümün  güçlü bir oryantal olmasını sağlamış. 

Safran ise Ungaro'nun oryantal-baharatlı olarak nitelendirilmesini sağlayan yegane baharat notası.  Her ne kadar baharat içeriği olsa da benim "baharatlı" olarak sınıflandıracağım kadar yoğun baharat ihtiva eden bir parfüm değil Ungaro.  Safran orta notalardan itibaren çiçeklerin altından hafif hafif hissettmeye başladığınız farklı bir tat, eğlence olmuş.  Çorbanın tuzu, biberi gibi!

Ungaro eğlenceli ve dışa dönük bir parfüm.  Sürekli bir parti havasında.  Mesela siz evde oturmak, film izlemek istiyorsunuz ama o arkadaşlarıyla dışarı çıkmak için hazırlanıyor.  Siz sakin sessiz kitap okuyorsunuz, o çoktan dans pistine atmış kendini.  Yaa bir parfüm nasıl bunları yapar, hissettirir demeyin, öyle! :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...