YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



29 Ekim 2011 Cumartesi

Hanae Mori Hanae Mori for her (Butterfly)

1995 yılında burun Bernard Ellena tarafından yaratılan Hanae Mori başarılı bir oryantal vanilya parfümü.  Bernard Ellena'yı Jil Sander'ın Style serisini yarattığı için çok seviyorum.  Özellikle Soft Yellow gibi muhteşem bir parfüm yaratarak gönlüme taht kurdu kendisi :)  Hanae Mori for her, parfümün kutusunun üzerindeki kelebek resimleri nedeniyle Butterfly olarak biliniyor.  Ben de yorumumun devamında parfümden Butterfly ismiyle bahsedeceğim.

Açılış: siyah kuşüzümü, yaban mersini, dağ çileği, böğürtlen
Orta: ylang ylang, yasemin, şakayık, bulgar gülü
Dip: gül ağacı, ahududu ağacı, sandal, sedir, badem ağacı

Böğürtlengillerle dolu bir açılış!  Orman meyvelerinin resmi geçidi, alışık olduğumuz turunçgilli ferah açılışların yerine oldukça tatlı bir tonda karşılıyor beni.  Neyse ki limon, bu tatlılığı kırıp hafif ekşi lezzetiyle dengeyi sağlıyor.  Notalar içinde yazmamasına aldırmayın, Butterfly tam anlamıyla bir vanilya parfümü!  Orta notalardaki çiçekler ve dip notaların odunları dahi vanilya monarşisini yıkmaya yetmiyor.  Sadece limon notası, vanilyanın yanından hiç ayrılmayan bir dost, bir yardımcı gibi varlığını sürdürüyor.  İyi de yapıyor çünkü bu sayede aşırı tatlı gurme etki biraz da olsa baskılanıyor. 


Butterfly benim gözümde tam anlamıyla bir gurme parfüm.  Çiçeklerin kokusunu başta neredeyse hiç alamıyorum.   Sıvı hale getirilip şişeye konulmuş bir limonlu kek sanki!  Kekin üzerine de orman meyvelerinden hazırlanmış lezzetli bir sos eklenmiş.  Ben parfümlerde vanilya notasını bu kadar gurme tonda sevmiyorum.  Açıkçası bu parfüm benim zevkim için fazla tatlı amaaa... gurme severlerin ve vanilya aşıklarının kalbini fethedeceğine eminim. Kim fırından yeni çıkmış limonlu kekin kokusunu sevmez ki? :)

Butterfly tenimde dinlendikçe gittikçe sakinleşiyor.  Bir yarım saatin sonunda çiçeklerden ylang ylang, vanilya dumanının arasından kendini göstermeye başlıyor.  Parfümün gurme tondan yavaş yavaş uzaklaşıp oryantal tarafa kayması benim için daha giyilebilir olmasını sağlıyor.  Butterfly aslında son derece eğlenceli bir parfüm.  İlk önce gurme yüzüyle karşılayıp daha sonra oryantal güzelliğini sergiliyor.  Sanırım Luca Turin de bu sebeple parfüme kitabında oldukça yüksek bir not vermiş.

3 yorum:

  1. Ahh, yazdıkların bende bunu alma isteği uyandırdı ^^

    YanıtlaSil
  2. o zaman sana güzel bir haber yakında bu parfümün testerını satışa çıkarıcam :)

    YanıtlaSil
  3. O zaman onu ben alıcammm :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...