YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



5 Ekim 2011 Çarşamba

Clinique Aromatics Elixir

Parfüm dünyasının bir başka kült ismi Aromatics Elixir ile tanışmamız yıllar öncesine dayanır.  Ben o zamanlar ortaokulda okuyan bir kız çocuğuydum :)))  Parfümler konusunda bilgim henüz emekleme evresindeydi ama ilgim her zaman olduğu kadar canlı ve yoğundu.  Annemin iş arkadaşı kullanıyordu Aromatics Elixir'i.  Parfümlere olan ilgimi öğrendiğinde bana şişesini göstermişti.  Buzlu şişesinin içindeki koyu sarı renkli parfüm bana büyüleyici ve mistik gelmişti.  Parfümün kendisi de aynı derece mistik,  aromaterapik ve güçlüydü.

Aromatics Elixir 1971 yılında burun Bernard Chant tarafından  yaratılmış.  Clinique markasının ilk parfümü kendisi.

Açılış: aldehitler, papatya, adaçayı, limon otu, kişniş, sardunya, bergamot
Orta: potakal çiçeği, yasemin, gül, ylang ylang, sümbülteber, karanfil, süsen kökü
Dip: sandal, paçuli, misk, meşeyosunu, vetiver, tütsü
(fragrantica.com)



İnsan notaları görünce isminin neden Aromatics Elixir olduğunu daha iyi anlıyor :) 
Gerçekten de içinde bir çok bitkiyi barındırması nedeniyle aromatik etkili bir parfüm AE.  İnsanda spa etkisi uyandırıyor.  Bir spa merkezinde, şifalı suların, aromaterapik yağların içindeymişsiniz gibi sizi sarmalayan yoğun kokular...

Aromatics Elixir değerli şiprelerin ve çiçeklerin yoğun kokusuna sahip, görece sert bir parfüm.  Özellikle açılışı aldehitler ve genelde parfümlerde görmeye alışık olmadığımız otlar nedeniyle oldukça keskin.  Bu keskinlik zamanla açılıyor ve orta notaların güzel çiçekleri de parfümün daha sakin ve yumuşak olmasını sağlıyor.  Tütsü kokusu parfümün geneline hakim ve inanılmaz mistik bir hava katıyor. 


Tüm bu yoğun ve sıradışı  aromalar Aromatics Elixir'in eşsiz bir parfüm olmasını sağlıyor.  Gerçekten de Aromatics Elixir'i başka herhangi bir parfümle karıştırmanıza veya benzetmenize imkan yok.  O kadar kendine has bir kokusu var ki, yüz metreden " İşte O!" diyebilirsiniz.

Aromatics Elixir tenden tene çok değişen parfümlerden, bazı tenlerde fazla sert duruyor.  Bazı tenlerde ise cennetten gelen bir koku gibi :)  Bu nedenle  "sev ya da nefret et" parfümlerinden biri AE.  Bu kadar sivri uçları olan, karakteristik bir parfüm olduğu için de almadan önce mutlaka denenmesini tavsiye ettiğim parfümlerden.


Aromatics Elixir  yoğun kokulu olduğu için kesinlikle çok   sıcak havalarda kullanılmamalı, diğer taraftan sillage ı inanılmaz derecede yüksek.  Bu yüzden çevrenizdekileri rahatsız etmemek adına bir kaç fıss tan öteye gitmemek gerek.  Ayrıca kalıcılığı da aşırı güçlü ki teninizden birkaç gün gitmeme olasılığı var :)


Aromatics Elixir parfüm dünyasının kilometre taşlarından biri.  Eğer gerçek bir parfümseverseniz mutlaka denemelisiz.  Bir de teninize yakışırsa, küçük bir şişenin içinde spa keyfine sahip olma ayrıcalığını yaşarsınız

7 yorum:

  1. Öyle güzel anlatmışsın ki deneyebildiğim en kısa zamanda deneyeceğim ;)

    YanıtlaSil
  2. serin bir havada denemeni öneririm çünkü çok güçlü bir parfüm :)

    YanıtlaSil
  3. Neden şimdiye kadar denememişim nasıl es geçmişim:(Ben Clinique Happy,Happy to be ve Simply kullandım.Clinique'in kokularını beğeniyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bana daha lisedeyken deneme boyunu hediye etmişti bir arkadaşım,maalesef hiç beğenmemiştim o zaman,ama şimdi büyüdüm,hem parfüm zevkim hem de burnum olgunlaştı,artık böyle güzel şiprelere geçme zamanıdır.

    YanıtlaSil
  5. çok çok ağır..şiprenin ötesi.çok sert.oldukça olgun kadınlar için bir parfüm.bugün denedim ama bir daha denermiyim bilmiyorum..

    YanıtlaSil
  6. çok çok ağır..şiprenin ötesi.çok sert.oldukça olgun kadınlar için bir parfüm.bugün denedim ama bir daha denermiyim bilmiyorum..

    YanıtlaSil
  7. Benim 148 parfüm listemin ön sıralarında olan bir parfüm. Cesaret isteyen bir yapısı var. Tırnaklarını her as çıkaracak bir kedi gibi, tehlikeli ve çok özel.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...