YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



6 Mayıs 2011 Cuma

Alfred Sung Sha


Alfred Sung Sha 2003 yılında üretilmiş limited edition bir güzellik.  Çiçekli yeşil  parfüm ailesinin narin ve biricik üyesi.

Notalar:

Açılış: leylak, nilüfer, yasemin, sarmaşık
Orta: ylang ylang, japon gülü, frangipani, heliotrope, zambak
Dip: sedir ve misk

Sung için leylak parfümü diyebiliriz.  Leylak çok baskın ve yoğun kokulu bir çiçek olduğundan diğer notalarla dengelenmiş.  Narin kokulu çiçekler olan nilüfer ve zambak parfümü de narinleştirmiş.  Orta notaların egzotik çiçekleri olan ylang ylang ve frangipani (diğer adıyla plumeria) parfüme tatlılık katmış.  Diğer Sung parfümleri gibi Sha da zarif ve sevimli bir parfüm.  Son derece duygusal ve huzurlu, bahar yağmurunun ardından yükselen leylak kokuları gibi.  Parfümdeki bu nemli his, onu bahar yağmurlarının parfümü olarak tanımlamama neden oluyor.  Damla şeklindeki son derece minimalist şişesi ise ayrı bir görsel zevk veriyor insana.  Sha yı bu sezon koleksiyonuma katmakla çok iyi yapmışım.  Bu yağmurlu günlerde beni yumuşacık sarmalamasını çok seviyorum.  Ayrıca çok iltifat aldığını da ekliyim :)

3 yorum:

  1. yeni bir yazı var mı diye çok sık bakmamla orantılı çok çok nadir yazan birkaç blogtan biri burası. ama her yazıyla da merak uyandırıyor o ayrı konu :) Bu parfümü ilk kez duydum şimdi bi baktım da aynı şişenin farkı bir kokusu olarak "shi" var. bu L.E. olduğu için mi bulamadım acaba? siz nereden aldınız?

    YanıtlaSil
  2. blog yasakları, benim işlerim derken çok ihmal ettim blogu ama tekrar sık yazmaya başlicam. Sha l.e. olduğu için zor bulunuyo haklısın. ben fragrancex de görünce almıştım, şimdi baktım yine stokta. gerçi bu gümrük yasağı çok fena oldu. napicam bilemiyorum :(

    YanıtlaSil
  3. aynen.. ben haberi biraz geç duymuştum gümrükle ilgili. duyduğumda da 3 gün kafamdan atamadım :( yurtdışından yılda 1-2 kez gelen arkadaşlarıma yönlendiricem alışverişlerimi onlar getiricek artık. yada misal; fragrancex'den alışverişi yapıcam varış adresi olarak londra'daki arkadaşımın adresini yazıcam. o da paketi oldukça küçültüp (çünkü biraz büyük kutuda geliyor ya..) normal bir posta gibi bana göndermesini isteyeceğim. buna da engel olurlar mı merak ediyorum doğrusu. sonuçta gelen paket bir alışveriş firmasından değil gerçek kişiden geliyor, gerçek kişiye gidiyor. tüzel kişi filan değil yasada dediği gibi. denemek görmek gerek sanıyorum..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...