YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



27 Mayıs 2011 Cuma

ONLINE ALISVERIS YASAGI!! MUTLAKA OKUYUN!


Hepinizin bildiği gibi 19 Nisan 2011'de yürürlüğe giren; yurtdışından kozmetik ve besin takviyesi alımını tamamen yasaklayan ve diğer ürün alımlarında da yılda en fazla 5 defa sipariş verme kısıtlaması koyan genelge karşısında Facebook’ta http://www.facebook.com/home.php?sk=group_141038985968157&ap=1 grubunda toplandık ve hakkımızı hukuki yollardan arıyoruz. Avukatımız var ama açılacak dava için 7450 TL toplamamız lazım. Bunun için herkesten sadece 10 TL katkıda bulunmasını istiyoruz.İsteyenler daha fazla katkıda bulunabilirler tabi.Bu zamana kadar 1850 TL toplanmıştır. Davanın açılamaması veya kaybedilmesi halinde, toplanan para LÖSEV’e bağışlanacaktır.Katkıda bulunmak isteyenler grubumuza üye olabilir ve aşağıdaki hesaplara 10 TL aktarabilirler.Bu parayı nerelere harcamıyoruz ki?Eğer şimdi 10 TL yardımda bulunmazsanız alışveriş hakkımız elimizden alınacak ve Türkiye'den,yurtdışındakinin 3-4 katı daha pahalıya satılan ürünleri almak zorunda kalacağız.Ayrıca Türkiye'de bulunmayan ürünlere bir daha ulaşamayacağız.Lütfen duyarlı olalım ve bu davaya katkımızı gösterelim,ileride pişman olmayalım.Davayı açmak için çok az zamanımız kaldı.Tüm blogger arkadaşlarımızdan destek bekliyoruz.Lütfen bu yazıyı bloglarınızda yayınlayın,daha çok kişiye ulaşalım...




İş Bankası Hesap No:

Umut Şeker

Türkiye İş Bankası Ankara Kavaklıdere Şubesi

4209 (Şube Kodu) - 0866908 (Hesap No)

IBAN: (TR950006400000142090866908)



PayPal hesap No:

taurusskywalker@gmail.com

Alışveriş Özgürlüğümü Geri Ver!(Yeni Gümrük Yasasını Kınıyoruz)

1 yorum:

  1. Merhaba yurt dışından parfüm alımını yasaklayan mevzuatı inceledim. Kanun ve Bakanlar Kurulu kararıyla posta yoluyla alınması ticaret amacı güdülmememek kaydıyla yılda bir kişi 4-5 seferle ve her seferde 150 Euro ile sınırlandırarak kozmetik alımına izin veriyor.Sorun şu Gümrük Bakanlığı yayınladığı genelge ile kozmetik ürünlerinin hepsini posta yoluyla getirtilemez diye genelge yayınlamış. Genelge hukuka aykırıdır çünkü kanunun verdiği bir hakkı kurumların yayınladığı genelge ile ortadan kaldırılamaz . Genelgeler idari kaynaklardır sadece yönetlemeklerin daha kolay anlaşılması için açıklama amacıyla daha çok neyin nasıl uygulanacağına ilişkin idari bildirimlerdir. Genelgeye dayanarak gümrük memurları da buna izin vermiyor. Yapılacak iş idari dava açmak yurt dışından parfüm sipariş etmiş ama kargosu gümrükte bu sebeple kalmış ya da siparişi iptal olmuş biri dava açtırtmaya hakkı var bunun için öyle 7,000 küsür gibi paralara ihtiyaç yok görüşelim şu an varolan paraya bu halledilebilir... Başka bloglar da da bunu yazıyorum amacım genelgenin iptalini sağlamak... Dava açılırsa kazanılır çünkü bütün yasak genelgeye dayanıyor. Genelgenin iptali halinde sınırlı fiyata da olsa parfüm alımı yapılabilecek.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...