YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



20 Kasım 2009 Cuma

CINEMA YVES SAINT LAURENT




Ünlü burun Jacques Cavallier 2004 yılında yarattı Cinéma'yı. Oryantal- çiçekli koku ailesine ait parfümün notaları şöyle


Üst: badem çiçegi, siklamen ve clémentine mandalinası

Orta: yasemin, şakayık, amarilis

Dip: amber, vanilya, benzoin ve misk


Cinéma 'nın lezzetli bir açılışı var. Çiçeklerle birlikte clémentine yumuşak bir turunçgil dokunuşu hissettiyor. Keskin olmaktan uzak son derece zarif bir açılış bu. Zaten vanilya ve amber anında sımsıcak bir kokuya dönüştürüyor Cinéma'yı. Boğucu olmadan hem tatlı, vanilyalı hem de çiçeksi olmayı başarıyor. Bu tatlılık şekerli olmaktan çok vanilya tatlılığında. Orta notalardaki yasemin geri planda kalsada şakayık ve amarilis vanilyayı dengeleyen unsurları oluşturuyor.


Cinéma nın insana verdiği his sarı ve parlak. Işıl ışıl bir gecede tam da güzel bir Hollywood yıldızından yükselmesini bekleyeceğiniz türden bir koku Cinéma. Serin sonbahar ve kış günleri için çok uygun. Eğer bu kış için hem gösterişli hem de sıcak bir parfüm arıyorsanız Cinéma yı tavsiye ederim. Cinéma'nın tek sevmediğim tarafı ise nerdeyse bir saatin sonunda lezzetli orta notalarının kaybolması ve yerini dip notaların tekdüze tatlılığına bırakması.


Benim Cinéma ile tanışmam ise 2006 yılına dayanır. Bir gün önümden yürümekte olan bir kadından lezzetli vanilyalı bir parfüm kokusu aldım. Normalde hiç çekinmeden parfümlerini sorarım insanlara ama o gün kadınla aramızda oldukça mesafe olması beni bu fikrimden caydırdı ve bu parfümü bulma işini sonraya bıraktım. Bir süre sonra Cinéma'yla tanıştık ve kendisi o dönemin gözdesi oldu :)

3 yorum:

  1. arkadaşımın en sevdgii parfum =)
    ama ben artık hayvanlar üzerinde test edildigi için parfüm kullanmayı bıraktım..

    YanıtlaSil
  2. merhaba merope,
    ben de hayvan testleri konusunda hassasım. avrupa birliği standarları çerçevesinde hayvan testlerine ciddi yasaklamalar getirildiğini biliyorum. bununla birlikte büyük firmalardan bazılarının hala testlere devam ettiği yönünde bilgiler de var. insan bir türlü emin olamıyor :( özellikle l'oreal grubun P&G nin test yaptığını biliyorum. ben kaynak olarak caring consumer ve my beauty bunny nin bilgilerine güveniyorum. yani diğer markalar tartışmalı olsada estee lauder ve clinique test yapmıyor, bu markalarin parfümlerini kullanabilirsin. yine de emin olamıyorsan lush ın katı ve sıvı parfümleri var :)

    YanıtlaSil
  3. unutmadan l'occitane da cruelty free bir firma :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...