YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



27 Ağustos 2012 Pazartesi

Ellen Tracy edp


Bir süredir her şeyden uzakta deniz kenarında kafamı dinliyorum. Burnum da uzun zamandır parfüm kokularından uzakta, doğanın kokularıyla dinleniyordu.  Ta ki postacı kapımı çalana dek...
Postacının bıraktığı kutunun içinden kokusunu çok merak ettiğim ve merakla beklediğim Ellen Tracy eau de parfum çıktı.

Açılış: erik, yeşil notalar, osmantus,şeftali, sümbül, bergamot, limon, tarçın
Orta: aldehitler, orkide, oris kökü, sümbülteber, gül, yasemin, ylang ylang, inci çiçeği, frezya, karanfil
Dip: sandal ağacı, amber, misk, tonka fasülyesi, meşe yosunu, sedir ağacı.

Uzun zaman önce okurlarımdan biri bana sandal temalı bir  parfüm olup olmadığını  sormuştu.  Pek çok parfümün içinde olmasına rağmen aklıma sandal notasını öne çıkaran fazla parfüm gelmedi.  Ellen Tracy ile tanıştığım anda ise "İşte bu bir sandal parfümü!" dedim. 

Ellen Tracy zengin meyveli ve çiçekli içeriğine rağmen orta notalarından itibaren odun kokularının etkisinde.  Açılışta meyvelerin sulu ve lezzetli varlığı iştah açıcı. Özellikle şeftali notasının baskın olduğunu söyleyebilirim.  Zaten sıcak olan dokusu tende durdukça daha  da ısınıyor.  Bu sıcacık ve dingin parfüm teni kaşmir gibi sarıyor adeta.  Ellen Tracy edp nin özellikle serin sonbahar günlerinde keyifle kullanılacağını düşünüyorum.

Şeftalinin hakim olduğu açılışın ardından parfüm gittikçe dinginleşiyor ve ilk yarım saatin sonunda sandal ağacına derinden eşlik eden çiçekleri hissedebiliyorsunuz.  Kaliteli  kokusu bir parça retro bir hava taşıyor.  Parfümde en sevdiğim taraf da sanırım bu retro hava oldu.  En ufak bir yapay tatlılık içermeyen parfüm odun kokularının hakimiyetinde tene yerleşiyor ve uzun süre bu sabit kokuyu devam ettiriyor.
Ellen Tracy başarılı ve karakterli bir parfüm.  Özellikle serin havalarda ve günlük kullanım için ideal.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...