YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



30 Mart 2010 Salı

Jean Paul Gaultier Classique X



Yazlık baharlık parfümlerimize yepyeni fırından yeni çıkmış bir parfümle devam ediyoruz :D

Jean Paul Gaultier Classique X 2010'un ilk aylarında bize merhaba dedi :) tabi ben büyük bir merakla Türkiye'ye gelmesini bekledim ve gelir gelmez de vakit kaybetmeden denedim. Karşıma süper, çok etkileyici bir parfüm mü çıktı? Hayır, beklediğimi bulamadım ama yine denemeye değer ve bu yaz için iyi bir alternatif olabilir.


Öncelikle şişesi çok güzel. Bu cazibeli şişe insanın beklentilerini artırmıyor değil doğrusu :) Parfümümüze geçersek...

Notalar:

Açılış: bergamot ve mandalina

Orta: portakal çiçeği

Dip: iris ve vanilya


Classique X çok çok hafif bir parfüm. Orjinal Classique parfümle kesinlikle benzerliği yok. Sıcak yaz ayları için ideal. Parfümün açılışı ferah ve limonsu. Sanırım bu parfümde en çok beğendiğim özellik bu limonsu açılış oldu :) Orta notalarda bu güzel açılış yerini sıradanlığa bırakıyor diyebilirim. Ne portakal çiçekleri ne de dip notalardaki iris akılda kalıcı bir etki bırakıyor . Zaten çok hafif olan bu parfüm kalıcılık konusunda da pek başarılı değil. Bir kaç saat içinde belli belirsiz hissedilen bir noktaya geliyor. Gerçi bu durum bir kaç saatte bir parfümü yenilemeniz ve o keyifli açılışı tekrar yaşamanız için bir fırsat olabilir :) Bir kaç saatin sonunda resmen vanilyanın yumuşaklığında eriyip gidiyor parfüm.


Classique X ortalamanın üzerine çıkan bir parfüm değil fakat akranlarından daha başarısız da değil. Yaz günleri için kırılgan bir parfüm arıyorsanız Classique X i denemenizde fayda var.



7 yorum:

  1. merak ettim doğrusu.. şişesi yeter diyeceğim ama koku da mühim elbette :) açık renk bir parfüm, açık renkli bir şişe oluşu hafif bir koku olduğu hissi uyandırıyor zaten.

    YanıtlaSil
  2. ben bu kadar hafif bir parfüm beklemiyordum doğrusu, jpg nin diğer parfümlerini düşününce. sevdim ben bu parfümü :) öyle aman aman değil ama.. :)

    YanıtlaSil
  3. Bu şişeyi hep çok sevdik. Erkeği de kadını da :) Ama nedense, renklerden sanırım ya da o harika korseden dolayı bana daha da hoş göründü. Parfümü ben de merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. şişe kesinlikle muhteşem. ben zaten pudra pembesi ve siyah birlikteliğine hastayım :)

    YanıtlaSil
  5. şişesi çok etkileyici kokusuda muhteşem erkek için olanı da çok hoş kokuyorr

    YanıtlaSil
  6. mimledim seni:)

    http://dramaqueenne.blogspot.com/2010/04/mim-just-about-dq-chapter-2.html

    YanıtlaSil
  7. fiyatı ne kadar bilen var mı arkadaşlar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...