YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



1 Mart 2010 Pazartesi

John Galliano

Galliano'nun ilk parfümü 2008 yılında Dior modaevi tarafından yaratıldı. Uzun süre Türkiye'ye gelmeyen parfüm nihayet parfümerilerin raflarında gotik yüzünü bize göstermeye başladı. Son derece gösterişli ve de gizemli şişesinin içinde ise güçlü bir çiçekli-aldehid bulunmakta!
Parfümün notaları oldukça zengin:

Açılış: aldehitler ve bergamot
Orta: gül, iris, şakayık, menekşe ve lavanta
Dip: sedir,misk,paçuli,amber ve tütsüler

Galliano sıradışı çizgisini parfümüne de yansıtmış ve ortaya oldukça zor bir koku çıkmış. Zor parfümleri seven biri olmama rağmen bu sefer bu sıfatı ne yazık ki kötü anlamda kullandım :(
Parfümün sert açılış notalarıyla birlikte aldehitler devreye giriyor ve parfüm oldukça gösterişli bir tona bürünüyor. Son derece güçlü bu parfüm bana geçmişi, çocukluğuma ait bir kokuyu anımsatıyor. Galliano, 80lerde sık sık karşılaştığımız 3. sınıf ağır mı ağır parfümlerden birini allamış pullamış veee gotik bir prenses kılığında karşımıza çıkarmış.

Parfüm bir süre sonra nihayet yumuşadığında pudralı çiçekler açığa çıkıyor. Büyükannenizin sandığından çıkan kurutulmuş menekşeler, güller ve şakayıklar düşünün. Nostaljik fakat bir süre sonra başınıza ağrılar girmesine neden olan bir yaşlı kadın kokusu. Dip notalardaki paçuli ve tütsü de bu old fashioned imaja sağlam bir destek vermişler ve ortaya en güzel giysilerini giyip pazar ayinine katılan yaşlı teyzelerin kullanacağı tarzda bir koku çıkmış.

Aldehidik parfümleri kullanmak her zaman zordur çünkü içlerinde yapay tonlar bulundururlar fakat John Galliano yapaylık konusunda oscar ı almaya aday!! Parfümü Sevil Parfümeri de 60ml si 195tl ve 90ml si 250tl ye bulabilirsiniz.

3 yorum:

  1. şişesi ve afişi o kadar güzel ve etkileyici ki keşke anneanne parfümü olmaktan öteye gidebilseydi diye hayıflanıyor insan.
    peki sen gotik bir parfüm yaratmak istesen hangi içeriği kullanırdın? veya piyasada bulunan hangi parfümü bu şişeye yakıştırırdın? :)

    YanıtlaSil
  2. bu parfümün gotik imajı bende karanlık bir parfüm olması beklentisi yaratıyor. özellikle dumanlı bir hava için reçinelere yer verirdim, yine odunsu notalar ve deri notası eklerdim. kesinlikle aldehitler katmazdım çünkü aldehitler bana 80leri ya da parfüm piyasasına girdikleri 1900lerden sonrasını hatırlatıyor. ortaya nasıl bir sonuç çıkardı bilmiyorum ama :) daha gotik olurdu bence ;)

    YanıtlaSil
  3. john aşığıyım her işi süperr yapar ama parfm konusunda sınıfı geçemedi bende beğenmedim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...