YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



9 Mart 2010 Salı

L'eau d'Issey by Issey Miyake



1992 yılında ünlü burun Jacques Cavallier tarafından yaratılan parfüm çiçekli-su (floral-aquatic) grubuna ait. Parfümün notaları zengin:

Açılış: gül, frezya, nilüfer, siklamen ve kavun.
Orta: karanfil, zambak, şakayık.
Dip: amber, misk, sedir, sümbülteber,osmantus, sandal.

L'eau d'Issey parfüm dünyasına girdiği 90lı yıllarda büyük bir ilgiyle karşılandı. 90ların imajına uygun bu parfüm, su parfümlerinin de kilometre taşlarından biri kabul edilebilir. Su parfümleri, insana suyu ve denizi anımsatan, ferah parfümler olarak tanımlanabilir.

L'eau d'Issey açılış notalarıyla ferahlatıcı su/deniz hissini insana veriyor. Özellikle kavun ve frezya baskın rol oynuyor. Orta notalarda çiçeklerle birlikte ısınan parfüm, açılıştaki yoğun ferah hissi neşeli çiçeklere bırakıyor. Orta notalarda ısınmasına rağmen, verdiği serin hissi kaybetmiyor. Parfüm teninizde geliştikçe dip notalardaki amber balımsı bir tatlılık veriyor. Çiçeklerin tatlı esansları ve balımsı amber kesinlikle rahatsız etmeyen ferah bir tatlılık sunuyor.

L'eau d'Issey bana yaz akşamları deniz kenarında içilen hafif bir kokteyli ve tatlı meltemlere karışan yaz çiçeklerinin kokusunu hatırlatıyor. Fakat bu güzel tablo kesinlikle 90lı yıllarda geçiyor çünkü parfüm o yılların pop imajıyla muhteşem bir şekilde örtüşüyor. L'eau d'Issey ferah bir parfüm olmasına rağmen özellikle çok sıcak havalarda rahatsız edici olabiliyor. Ben bunun nedenini orta notalardaki anlam veremediğim yapaylığa bağlıyorum. Orta notalardaki bu yapay nota bendeki "suyun saflığı" fikrini ezip geçerek 90larda takılıp kalıyor :)

Türkiye'de de bir dönem oldukça popüler olmuş ve hayran edinmiş parfüm günümüzde bu ilgiyi kaybetmiş görünüyor. Su parfümlerine ilgi duyuyorsanız ve biraz 90lar nostaljisi yaşamak istiyorsanız L'eau d'Issey güzel bir tercih olabilir :)

4 yorum:

  1. bende ödülün var:)

    http://dramaqueenne.blogspot.com/2010/03/creativity-20.html

    YanıtlaSil
  2. Bugüne kadar rastladığım en ilginç blog!:) Bu çok özel bir çalışma gerçekten. Ve ayrıca benim gibi kokuların dünyasında dolaşmayı seven biri için çok yararlı.;-) Gelişigüzel parfüm delilerinden değilimdir; parfümü kullanmış olmak için ve koskoca şişeyi boca edercesine kullanmam. Kokunun ağırlığı (ya da hafifliği) ne kadarını gerektiriyorsa, mutlaka temiz tene kullanır, kötü kokuları baskılamak için kullanmam. Kötü kokuları bastırmaya çalışmak parfüme haksızlık oluyor bence.
    Bu parfüm benim iki vazgeçilmezimden biridir. Diğeriyse Burberry Britt. Blogunuzda etiketler kısmı olsaydı çok iyi olurdu. Keza bu parfüm hakkında yazdığınız bir yorum olup olmadığını merak ediyorum ve epey taramam gerekecek sanırım.:)
    Ben bu konularda çok gevezelik edebilirim.:) Sadece parfüm değil, kokuların her türlüsü hakkında konuşmaya bayılıyorum ve tahmin edersiniz ki bu konuda konuşacak çok fazla insan bulunmuyor piyasada.:))))

    Neyse, daha uzatmayayım. Takibimdesiniz, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim :) blogumda etiketler kısmı var aslında ama şimdi görünmüyo mu acaba? diye düşünüyorum. hemen kontrol edeyim :)

    YanıtlaSil
  4. L'eau d'Issey by Issey Miyake; kullandığım ilk orjinal parfümdür. Bu parfümü her kullandığımda kişiliğimle özdeşleştiğini hissettim. Zamanla üzerine başka parfümler denedim haliyle,ama hafızamda çok farklı bir yeri vardır, bu beyaz su parfümünün.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...