YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



15 Mart 2010 Pazartesi

Le Bain by Joop!



a Masterpiece..
Bugün sizlere parfüm dünyasının başyapıtlarından birini, muhteşem bir parfümü tanıtacağım!
Le Bain, 1989 yılında yaratıldı ve o günden beri baş döndürücü aromasıyla bizleri büyülemeye devam ediyor. Günümüzde diğer Joop! parfümleri gibi az bulunması onu daha da kıymetli yapıyor.
Notaları:
Açılış: bergamot, portakal çiçeği, limon ve aldehitler
Orta: zambak, yasemin, sedir, sandal ve gül
Dip: amber,misk, paçuli, tonka fasülyesi, vanilya

Le Bain çok güzel bir açılışla insanı tavlıyor. Limonlu fresh bir giriş ve bergamotun tatlı sertliği...

Ardından zambak hafif otsu kokusuyla insanı ele geçiyor. Gül ve yasemin utangaç kızlar gibi kendilerini bir gösterip bir kayboluyorlar. Bu güzel çiçekler odunlarla karışıp muhteşem bir aroma halini alıyorlar.

Le Bain banyonun rahatlatıcı etkisinden esinlenerek yaratılmış. Parfümün açılış notalarıyla beraber bu rahatlatıcı etki insanı sarıyor ve bütün duyularınıza hitap ediyor.
Su buharına karışmış aromalar, dumanlı odunlar ve gizemli reçineler. Bu parfüm insanı kendine aşık edecek kadar güzel :)

Gözümün önünde oryantal bir banyo, bir hamam canlanıyor. Buharların ve su seslerinin arasında sıcak suyun rahatlatıcı etkisi vücudunuza ve ruhunuza nüfuz ediyor. Suların içine karıştırılmış aromatik yağların kokusuna biraz ilerde çıtırdayan şömineden yükselen reçine ve odun kokuları karışıyor. Bir anda tütünle harmanlanmış vişne kokuları da alırsanız şaşırmayın!

Le bain hem fresh hem aromatik hem de odunsu notaların muhteşem bir karışımı. Biraz erkeksi ama kesinlikle kadınsı, duyulara hitap eden bir parfüm. Aynı anda vanilyanın sıcaklığına, limonun ekşiliğine ve reçinelerin tatlılığına sahip. İçindeki her notanın ne kadar doğal durduğuna, adeta çekici bir iksire dönüştüğüne şahit olacaksınız.

Aslında bugün başka bir parfüm yorumu yapacaktım ama sabah postacı şiparişimi getirdiğinde, bu güzel parfümü bekletmeden sizlere tanıtmak istedim. Türkiye de bulma imkanınız yok hatta
internette bulmak bile çok zor. Fakat bir süre önce Strawberry e geldi, tabi ben bu fırsatı kaçırmadım ve kendisine kavuştum. Denemeden Parfüm almak çok riskli bir durum biliyorum. Bu nedenle eğer Hypnotic Poison gibi bol aromalı hatta gurme etkiler taşıyan güçlü oryantallerden hoşlanıyorsanız Le Bain i mutlaka seversiniz :)

7 yorum:

  1. bakalım daha önce de metnini duymuştum denerim bir ara:)ne varsa klasiklerde var...

    YanıtlaSil
  2. evet öyle galiba..eskiler bir başka :)

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim parfümlerden biri! Strawberry de olduğunu bilmiyordum, harika oldu:)

    YanıtlaSil
  4. Le Bain kesinlikle muhteşem bir aroma içeriyor, ben baskın bir vişne aroması alıyorum normalde meyveli kokuları sevmem, karaktersiz gelir ama buna bayıldım. Tavsiyeniz üzerine aldım şimdi discontinued ise bitince tekrar nasıl alacağım :(

    YanıtlaSil
  5. Bu parfümü şu anda en sağlıklı şekilde nereden alabiliriz acaba ?

    YanıtlaSil
  6. Le Bain Türkiye'de satılmıyor. Bellamola.com a arada geliyor. Sık Sık kontrol ederseniz denk gelebilirsiniz. Ya da yurt dışından ve duty free lerden alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Nihayet Le Bain'i Bellamola'dan edindim. Bir imza parfümü olabilecek kadar özel olmadığı düşüncesindeyim. Ortalama bir koku. Ayrıca kalıcılık ve fark edilirlik anlamında çok ama çok zayıf. Evden çıkana kadar kokusu uçup gitti. Sizde de durum aynı mı?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...