YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



4 Mart 2010 Perşembe

Hot Couture Collection No.1 by Givenchy




Hot Couture No.1 2000 yılında yaratılmış çekici bir çiçekli oryantal. Notalar:

Açılış: bergamot, frambuaz ve portakal.
Orta: biber, manolya ve vetiver
Dip: sandal, misk ve


Givenchy modaevi tarafından piyasaya sunulmuş limited edition bir Hot Couture edisyonu olan parfümle tanışmam 2oo3 yılında bir duty free de gerçekleşti. Bu edisyonun Türkiye piyasasına girip girmediğini malesef bilmiyorum. Bir dönem ciddi şekilde aşk yaşadığım bu parfüm oldukça tatlı. Frambuazla birlikte lezzetli mi lezzetli bir meyveli tatlılık sunuyor insana. Orta notalardaki biber, vetiver ve manolya; tatlılığın yanında çekici bir derinlik katıyor parfüme. Yumuşacık franbuazların çekici biberler ve maskülen vetiverle buluşması çok güzel bir denge sağlamış. Dip notalardaki muhteşem üçlü! yani sedir, amber ve misk parfümün teninizde kremsi bir yapıyla olgunlaşmasını ve kalıcılığı sağlıyor .



Kullandığım dönemde çok fazla iltifat aldığım Hot Couture No.1 yumuşak ve tatlı oryantallerden hoşlanan genç kızlar için bence biçilmiş kaftan. Ben tatlı parfümleri severim ama çocuksu bir tatlılık olmasın aynı zamanda da derinlikli ve çekici de olsun diyorsanız karşınızda Hot Couture No.1!!!

5 yorum:

  1. tam da bugün yazdığım yazının üzerine :D
    http://nasilgiysem.blogspot.com/2010/03/parfumatografim.html

    ama senin yazı ya uçmuş ya da başka birşey olmuş, kayıp o_O

    YanıtlaSil
  2. lady, her zaman zevkine, bilinçli bakış açına, parfüm gustona güveniyorum; ama bu koku korkunç! erkeklerin de en beğenmediği, en öksürük şurubumsu bulduğu kokulardan biri..

    YanıtlaSil
  3. sedacım, benim bahsettiğim hot couture collection no.1, ilk ve sınırlı sayıda üretilen hot couture versiyonu. sonraki hot couture notaları aynı olsa da daha farklı bir kokuya sahip. gerçi ben normal hot couture nin de korkunç olduğunu düşünmüyorum çünkü tenden tene kokunun yapısı değişiyor ;) ayrıca edt ile edp arasında da bir koku farkı var :) senin bahsettiğin hangisi acaba? bu parfüm mü?

    YanıtlaSil
  4. no1 detayını bilmiyordum bak. evet edp ve edt farkını tabi ki de biliyorum:) bi de her kokunun herkese gitmediği zaten çok büyük bi malum. ten rengi, ten kokusu, vücut salgısı, hatta periyod dönemi bile bayanların, koku konusunda farklı sonuçlar verebilir. burç, giyim tarzı, kişilik, yaptığı iş, burnu, ayurvedik tipi.. hepsi çok önemli etkenler. bunun da bilincinde olmama rağmen bu kadar iddialı bi şekilde korkunç kelimesini kullanmamın sebebi, gerçekten korkunç olması. hiç bir beğenen erkek görmedim, ya da seksi kelimesinin karşılığı olarak herkes farklı parfüm adları verir mesela, bunu kimse seksi ya da kadınsı sıfatına sokmaz. çooook şekerli ve kişilikli olmasına rağmen çok çok çok ağır, rüküş bir koku givenchy hot couture bence.

    dediim gibi bu no1 detayına dikkat etmemiş olabilirim, ama normal hot couture, gerçekten rüküş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa bnde en cok erkekler begeniyo diye duymustm sizin önerecegnzz parfümler var mı pekii genelde erkeklern sevdgii??

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...