YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



11 Mart 2010 Perşembe

Dalimania by Salvador Dali

Dalimania 1999 yılında burun Phillippe Collet tarafından yaratıldı. Oryantal aileden meyveli bir örnek olan Dalimania nın şişesi de oldukça albenili. Notaları:

Açılış: portakal, şetali ve siyah frenk üzümü
Orta: hindistan cevizi, gül, zambak, iris ve yasemin
Dip: amber, sandal, misk, vanilya ve süt

Notalarından da anlaşılacağı üzere Dalimania'nın tatlı bir açılışı var. Alışık olduğumuz şekilde yoğun turunçgillerden oluşan bir açılış yerine şeftali, frenküzümü ve portakalla tatlı ve yumuşak bir açılış tercih edilmiş.

Parfüm orta notalarda çiçeklerin hakimiyetine giriyor. Hindistan cevizi oldukça baskın bir nota fakat çiçeklerle denge sağlanmış ve ortaya çok çekici ve kadınsı bir tatlılık çıkmış. Bu özelliğiyle parfüm çok tatlı olmasına rağmen daha olgun yaşta kadınların da tercihi olabilir.

Dalimania'nın bence en önemli özelliği dip notalarında bulunan süt. Süt notası parfüme kremsi ve yumuşak bir hava vermiş. Bu sayede bir çok tatlı parfümde karşılaşılan yoğunluk kırılmış. Çiçekler kendilerini tek tek göstermek yerine hindistan ceviziyle harmanlanıp tropik bir iksir halini almışlar. Süt notasının kremsiliğine rağmen Dalimania içi kıpır kıpır bir güzel. Ben onu Flamenko yapan ateşli bir çingene kızına benzetiyorum. Şişenin kırmızı çekiciliği de bu hayali destekliyor.

Kırmızı şişesinin içindeki bu tatlı mı tatlı ispanyol ateşi kışın olduğu kadar yaz gecelerinde de rahatlıkla kullanılabilir. Dalimania ağzınızda eriyen kremalı ve meyveli şekerlemeler gibi! Tatlı parfüm sevenlerdenseniz Dalimania'ya mutlaka şans verin ;)




4 yorum:

  1. dalimanıa yı kullandım.Hakikaten çok kalıcı ve birascık da ağır fresh bir koku değil yani ama yine de güzel bitti ama şişesini saklıyorum hala çünkü çok sevimli:))

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle şişesi çok güzel :)

    YanıtlaSil
  3. ben salvador dali parfümlerini çok seviyorum hem şişeleri hem de kokuları biraz farklı diğerlerinden:)

    YanıtlaSil
  4. haklısın parfümler ayrı şişeler ayrı güzel, dekoratif parçalar. biblo olarak da kullanılabilir bazıları :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...