YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



21 Şubat 2010 Pazar

Mystery - Naomi Campbell

Celebrity parfümlerine olan önyargımın yıkılmasıyla birlikte en çok dikkatimi çekenlerden biri de Naomi Campbell parfümleri oldu. Bu parfümlerin bir çok olumlu yorum alması merakımı uyandırdı ve ben de yeni arayışıma girdim.
Mystery ile tanışmam bir tesadüf eseri oldu çünkü kendisi discontinued bir parfüm. Merak ettiğim ama bulamayacağımı düşündüğüm bu parfüm tesadüfen küçük bir parfümeride uygun fiyatla karşıma çıktı ve ben de bir discontinued sever olarak bu fırsatı kaçırmadım.

Mystery odunsu oryantal ailesine ait başarılı bir parfüm. Notaları:
Açılış: bergamot, portakal ve galbanum
Orta: japongülü, erik
Dip: sandal ağacı, sedir, tonka fasülyesi, amber ve aselbent

Notalarından da anlaşılacağı üzere Mystery bol bol odunsu nota içeriyor. Bu durum sizi yanıltmasın çünkü ağır bir parfüm değil. Erik ve galbanum parfüme şekerli olmayan kremsi bir tatlılık katmış bu aynı zamanda odunsu notalarla da uyum içinde. Açılıştaki turunçgil notaları da odunlarla birleşince erkek parfümlerine özgü fresh bir hava katıyor. Tatlı-odunsu olarak adlandırabileceğim bu parfümün oldukça zengin bir kokusu var.

Parfüm geliştikçe iyice yumuşuyor. Erkeksi hava veren turunçgillerin yerini erik ve japon gülü alıyor. Mystery gerçekten gizemli bir çekiciliğe sahip. Dışadönük ve saldırgan bir parfüm değil. İçinde güçlü odunsu notalar taşımasına ve maskülen bir havası olmasına rağmen kremsi yapısını baştan sona kadar koruyor. Bazı parfümleri kullandıkça sıkılırsınız, bazlarını ise kullandıkça daha çok seversiniz. Mystery ikinci gruba giriyor :) böyle güzel bir parfümün artık üretilmiyor olması çok yazık :(

5 yorum:

  1. Ben naomi campbellin kahverengı kapaklı olan parfumune bayılıyorum, cook guzel ve kalıcı:)

    YanıtlaSil
  2. yakında onun da yorumu gelecek :)

    YanıtlaSil
  3. eve, kahverengi kapaklı naomi campbell parfümü çok güzel :) esmerler için kış parfümü :)

    YanıtlaSil
  4. Hımm Naomi ile 2001'e gittim ve kullandığım günlerimi hatrladım.(kokuları yıllarla da ilişkilendiririm.)yassı şeffaf bi şişesi vardı ben çok severek kullanmıştım çoğu kokudan farklı gelmişti.Parfümü de kullandığım yılları da hala özlerim...

    YanıtlaSil
  5. naominin bir de pembe lanı var adını hatırlamıyorum ama hoş bir kokuydu...ama sonra bulamadım aynı pembeyi..:(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...