YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



21 Ocak 2010 Perşembe

All About Eve - JOOP!



...ve Tanrı kadını yarattı
All About Eve 1996 yılında Joop! modaevi tarafından yaratıldı ve o günden günümüze ciddi bir hayran kitlesi oluşturdu. Moda algısından uzak, gerçek parfüm severlerin önünde saygıyla eğildiği bu güzel parfüm, içinde hafif oryantal dokunuşlar taşıyan bir meyveli-çiçekli. Parfümün notaları zaten insanda güzelliğine dair hiç bir kuşku bırakmayacak denli tanıdık ve lezzetli:

Açılış: yeşil elma ve frezya
Orta: tarçın, yasemin ve gül
Dip: vanilya,misk, sedir ve vetiver

All About Eve, tüm bu çekici notaların yumuşak bir şekilde harmanlanışından oluşuyor. Notaların birbiriyle uyumu ve geçişler mükemmel. Parfümün temel notalarından yeşil elma, taze ve iştah kabartan bir açılış sunuyor. Yasemin, gül ve frezya uyumlu ama çok da kendini belli etmeyen şekilde elma notasıyla buluşuyor. Çiçeklerin bu yumuşak katılımı son derece dengeli. Parfümü basit bir meyve kokusu olmaktan kurtardığı gibi baskın çıkarak rol de çalmıyor. Parfüm tende geliştikçe vanilya, elma ve bir tutam da tarçının sıcaklığı sarıyor. Bu parfüm çok çekici :) hem masum hem kışkırtıcı.. hem taze hem de sıcak.. tam da bir kadın gibi, bir kadının kokması gerektiği gibi...


Havva Adem'e günahın meyvesi elmayı uzattığında da aynen böyle kokuyordu.. cennetsi vanilya ve iştah açıcı elma :) Adem lezzetli ve taze elmanın büyüsüne nasıl kapıldıysa, biz de parfümün büyüsüne öyle kapılıyoruz.
Son derece kadınsı aynı zamanda da yumuşak bu parfümü bulmak ne yazık ki çok zor. Uzun bir süredir Türkiye'ye gelmiyor. İnternette bulmanız da zor olmakla birlikte olası. Israrcı bir şekilde takip ederseniz zaman zaman Strawberry e geliyor. Ben de bir iki ay önce bu ısrarlı takiplerimin bir sonucu olarak büyük bir şişe edinebildim :) ya da yurtdışından temin edebilirsiniz. Bonne chance! :)

7 yorum:

  1. Parfümümü değiştirmek isitiyorum. Yenilerden hafif olabilecek önerin var mı?

    YanıtlaSil
  2. son dönemde çıkan parfümler arasında en büyük favorim JIL SANDER STYLE PASTELS SOFT YELLOW. kesinlikle hem hafif hem etkileyici hem de piyasadaki diğer parfümlerden oldukça farklı. mutlaka denemelisin.başka bir seçenekte NARCISO RODRIGUEZ ESSENCE sabunumsu ve eğlenceli bir koku :)

    YanıtlaSil
  3. All About Eve! Ne severdim..

    Peki bir uzmanlı sorusu :

    Lancome, Millenium'a özel "Rose" isimli bir parfüm üretmişti. Sadece 30ml olarak, lacivert su damlası şeklinde bir şişede satılırdı..

    Tarif edemeyeceğim kadar çok seviyordum. İsviçre'den 3 şişe sipariş etmiştim, arkadaşım getirmişti..

    Üstünden 11 sene geçti ve ben hala bu parfümü arıyorum.. Yok!! Hiçbiryerde yok!!

    Biliyor musun Rose'u? Nereden bulabilirim?

    YanıtlaSil
  4. çok şanslısın çünkü lancome bu parfümü yeniden üretti.. yeni adı mille and une roses. şişesi farklı artık damla şeklinde değil. parfümü Türkiye de bulabilir misin bilemiyorum ..özel koleksiyonlar bizim parfümerilerimize pek gelmiyor ama lancome institute larda olabilir ya da perfumeemporium.com dan alabilirsin :)

    YanıtlaSil
  5. all abouteve yıllardır kullanıyorum internetten en son oniki şişe bulup almıştım malum yasaklar elimdeki stoklar tükenmek üzere ve hiçbir yerde bulamıyorum bana ne tavsiye edersiniz le bain i bulabilir miyim dokusu all about eve yakın mı

    YanıtlaSil
  6. Bi şey sorsam lady odeur ^___^ çünkü çok istiyorum ve param oldugunda hemen alacagim galiba bi sitede buldum kokudankokuya.com diye bi site, ama merak ettiğim şey parfüm bayatlar mi yani oradan aldigim urun bi şekilde formülü birazda olsa bozulmuş olabilir mi, lütfen yardim ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parfümler uygun koşullarda saklandığında uzun süre bozulmadan durabilir. Bazen şişeleri hatalı yapım olduğunda hava alıyor ve kısa sürede bozuluyor fakat bu nadir görülen bir durum. kokudankokuya.com sitesinden daha önce alışveriş yapmadım ama bence endişelerinizi iletirseniz bence yardımcı olurlar. sonuçta tüketici olarak haklarınız. mesafeli satış sözleşmesini dikkatli okuyun ve bu tip durumlarda hangi prosedürlerin uygulandığını öğrenin.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...