YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



29 Aralık 2010 Çarşamba

Pour une Femme de Caron


Strawberry nin indiriminden kaptığım son güzelim Pour une Femme de Caron, 1934 yılında yaratılmış eski bir parfüm.  Yaratıcısı burun Richard Fraysse

Açılış: Portakal çiçeği, mandalina
Orta: Tütsü, gül
Dip: Sandal, misk, amber ve vetiver.

Pour une Femme de Caron, geçmişin parfüm anlayışını gözlerimizin önüne seren bir başyapıt.  Parfümü  sıktığınızda, burnunuza gelen ilk notalar açılış notaları yerine vetiver ve tütsü oluyor.  Her ikisi de  oldukça sert olan bu notalar insanda "hacıyağı" etkisi uyandırıyor.  Fakat bu sert açılışa bakarak hayal kırıklığına uğramamak gerek,  dakikalar içinde parfüm açılıyor ve karşınızda gerçek bir hazine olduğunu anlıyorsunuz. Portakal çiçeği, mandalina ve gül kendilerini göstermeye başlıyor.  Parfüm geliştikçe, çok ama çok yavaş, derinden bir tatlılığa bürünüyor.  Bu tatlılık, yeni açmış çiçeklerin tatlılığında.  Baştaki rahatsız edici sertlik yerini inanılmaz romantik, tütsüyle gizemli ve seksi bir parfüme bırakıyor.  Parfümdeki nostaljik etki yadsınamayacak şekilde insanı sarmalıyor.  Amber ve miskin tenselliği, tütsünün dumanlı gizemi ve çiçeklerin romantizmi bu parfümde birleşmiş.  Yaratıldığı çağın ağırlığını ve kadınsılığını taşıyan parfüm bence inanılmaz derecede seksi ve etkileyici.  Diğer taraftan herkesin zevkine uymayacak bir yönü olduğunu da belirtmeliyim.  Cesur parfümseverlerin ilgisini çekeceğini düşündüğüm bu nostaljik güzel, çilek te hala indirimde ;)

2 yorum:

  1. Ekim 2010'da bu linkte (http://smellthis.tumblr.com/post/1329997446/ekim-ay-guzelleri) sadece şişesini görmemle bahsettiğim bir parfüm bu. Koku hakkında çok da doğru tahminde bulunmamışım ama yorumun sonucu biten parfümüm dolayısıyla hemen sipariş vereceğim parfüm oldu bu :) teşekkürler, merak uyandırıyor.

    YanıtlaSil
  2. umarım beğenirsin. yeni favorim oldu :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...