YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



31 Ağustos 2010 Salı

Shiseido Feminite du Bois


Öncelikle bilmenizi isterim ki karşınızda çok özel bir parfüm var. Gizemli Feminite du Bois, 1992 yılında Christopher Sheldrake ve Pierre Bourdon tarafından yaratıldı. İçinde odunlardan reçinelere, meyvelerden baharatlara kadar çok zengin bir aroma bulunmakta.

Açılış: bal, zencefil, gül, tarçın ve karanfil
Orta: erik, balmumu, portakal çiçeği, karanfil taneleri, kakule
Dip: tarçın, aselbent, sandal ağacı, misk, vanilya ve sedir

Notaları görür görmez Feminite du Bois nın ormanın derinliklerinden gelen bir misafir olduğunu anlamışsınızdır. Zaten "le bois" fransızca ağaç, odun anlamına gelmektedir. Feminite nin açılışı baharatlarla zengin. Gülle karanfilin uyumu zencefil ve tarçınla çevrelenmiş. Parfümün açılışı bana likörü anımsatıyor. Biraz sert (kesinlikle dozunda) ama balla tatlandırılmış. Feminite nin içinde yapay bir tatlılık kesinlikle yok. Balın ve vanilyanın doğal tatlılığı, olgun eriklerin lezzetine karışmış. Fakat tüm bu aromalar odunlarla gurme etkiden kurtarılmış ve aselbentle sabitlenip derinlik kazandırılmış.

Feminite derin bir parfüm. Onu kokladıkça koyu gölgeli bir ormanda ilerlediğinizi düşleyebilir karşınıza çıkan ağaçların kokularını ayırt edebilirsiniz. "Sedirlerin arasında yürürken şimdi bir erik ağacının yanından geçtiniz, uzaktan yabani güllerin kokusu burnunuza ulaştı."

Feminite nin gizemli, karanlık ve aynı zamanda rahatlatıcı etkisi sonbaharın hüznüne çok yakışıyor. Bu sonbahar Feminite du Bois sizin olmalı :)

Parfümün Serge Lutens koleksiyonunda farklı bir versiyonu var. Ben şimdi onun peşindeyim :)
Ayrıca seneler önce üstad Luca Turin'in Feminite du Bois i çok beğendiğini okumuştum. Bilginize :)


9 yorum:

  1. Merhaba,

    Sheido'nun Feminite yazinizi okudum. Bir kac gundur bu parfumu ariyorum ama Harvey Nichols dahil hic bir yerde bulamadim! Yaziniz da yeni tarihli olunca size danismak istedim, bu parfumu Istanbul'da alabilecegim bir yer var mi?

    Not - Serge Lutens versiyonu Strawberry'de var.

    http://strawberrynet.com/perfume/serge-lutens/feminite-du-bois-eau-de-parfum/99712/?v=new#DETAIL

    Sevgiler,

    Gulsah

    YanıtlaSil
  2. sevgili gülşah,
    sanırım shiseido zen dışındaki parfümlerini artık üretmiyor.internette araştırdım, feminite alışveriş sitelerinde de pek yok. gittigidiyorda bir satıcıda gördüm ama orjinal olup olmadığını bilmiyorum.
    feminite sanırım efsane olma yolunda ilerliyor çünkü sample satışı yapan sitelerde bile kalmamış.
    ben sana yine de linkini gönderiyorum. stoklarına girince tester alabilirsin
    http://theposhpeasant.com/item_560/Shiseido-Feminite-de-Bois.htm
    ayrıca serge lutens versiyonunun koku olarak çok farklı olmadığını duydum. çilektenten bu versiyonunu da alabilirsin
    son olarak amerikan pazarlarını ziyaret etmeni öneririm. artık gelmeyen parfümler bazen ellerinde oluyor.
    umarım bulursun :)

    YanıtlaSil
  3. Benimde çok sevdiğim kokudur buldum mu stoklarım,Douglas parfümerilerde şuan indirimde kaçırmadan bakın derim!

    YanıtlaSil
  4. Bayılıyorum bu kokuya.Zar zor bulabildim ve uygun bir fiyata bulduğum gibi aldım.Bu arada yukarıda linkini verdiğiniz siteden türkiyeye alış veriş yapabiliyorum değil mi?Gümrük yasası çıktı çıkalı birçok alış veriş sitesi Türkye ye gönderimi bıraktı ne yazıkki :(

    YanıtlaSil
  5. Hala satışta olup olmadığını bilmiyorum ama Türkiye'ye gönderim yapıyo. Bu arada küçük bir sır Avon Herve Leger Women, Feminite du Bois e benziyor :)

    YanıtlaSil
  6. Gönderim yapan ülkelere baktığımda hala Türkiye yazıyordu.Sevgili ladyodeur,ben feminiteyi çok ayrı bir yere oturttum.Nadir tutku ile kokladığım kokulardan biri.Yani bir benzerini yada kopyasını kullanmak haksız olur bu koku için.Mesela dolce vita ile çok benzer bir içeriğe sahip ama yinede orjianilini isterim.Hatta bir süre sonra Serge Lutens formülüne kalmak bile üzücü.

    YanıtlaSil
  7. yaz başında sephora da satıldığını görmüştüm feminite nin, hala duruyor olabilir :)

    YanıtlaSil
  8. Bazı Boyner mağazalarında da bulabilirsiniz ben buldum ve aldım bir bakın derim..Bu arada sevgili Lady Odeur parfüm yorumlarını beğeniyle takip ediyorum, önerilerini takip ettiğim bir diğer blog seninki sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Shiseido zen for men nasıl acaba hiç denemedim ama yorumları olumluydu kullanan var mı acaba yada deneyen ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...