YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



29 Ağustos 2010 Pazar

Guerlain Champs-Elysées


Sonbahar kapımızı çalarken Lady Odeur'un da sonbahar parfümlerini tanıtma vakti geldi çattı. Champs-Elysées sonbahara çok yakıştırdığım parfümlerden biri. Benim için masterpiece sınıfında. Yıllar önce aşık olduğum o günden beri onunla ilgili düşüncelerim hiç değişmedi.

Champs-Elysées büyük usta Jacques Guerlain tarafından 1996 yılında yaratıldı. O kadar güzel, o kadar parlak ki o günden bu güne gözlerimizi kamaştırıyor. Champs-Elysées'nin notaları şöyle:

Açılış: mimoza yaprakları, gül ve badem çiçeği
Orta: mimoza, kelebek çalısı, frenk üzümü
Dip: hibiscus tohumları ve badem ağacı

Champs-Elysées baştan aşağı bir mimoza parfümü. Eğer mimozayı sevmiyorsanız onu da sevmeniz mümkün değil. Eğer seviyorsanız Champs-Elysées hayatınızın parfümü olabilir. Mimozanın parlak ve güçlü kokusu parfümün tamamına hakim. Kesinlikle insana keyif veren, yüzünüze tatlı bir tebessüm konduran bir parfüm. Mimozanın neşesi, dip notalardaki odunlar ve bir parça vanilya ile doygun ve gösterişli hale bürünüyor. Onu günümüzün çiçekli parfümlerinden ayırıp, star koltuğuna oturtan da bu muhteşem doygun aroma.

Champs-Elysées romantik bir parfüm ama saf bir romantiklik değil bu. Kendine güvenen ve güçlü bir romantizm. Parfümün ilk reklam kampanyasında, ışıklı Champs-Elysées'de yürüyen Sophie Marceau kokuyla muhteşem şekilde örtüşen bir portre çiziyor.

Champs-Elysées nin ışıltısı büyüleyici. Onu "ışıltılı" dan daha iyi betimleyen bir sıfat bulamam sanırım. Şehirli, romantik ve güçlü kadının gösterişli parfümü...
Karşınızda Champs-Elysées!






7 yorum:

  1. mimoza gerçekten de herkesin kaldıramayacağı bir çiçek.. ama bomba etkisi yaratıyor benim için ama güzel bir etki :) bu yüzden merak ettim.. ilk fırsatta bi kokusuna bakmalıyım..

    YanıtlaSil
  2. bir mimoza sever olarak bu parfümü kaçırmamalısın. :)

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle bende bakıcam canım, teşekkürle bilgilendirme için :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. rica ederim. umarım beğenirsin :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Lady Odeur!
    Blogunu keşfetmem bugüne denk geliyor. Parfümlerin, kokunun çarpıcı ve kışkırtıcı dünyasına mükemmel bir çağrı blog baştan aşağıya!
    Aslında bu keşif benim için çok yerli yerinde bir tesadüf oldu çünkü günlerdir araştırıp durduğum bir şey var, bu post da kafamdaki bu soruyu iyice ayyuka çıkartıp, buracıkta sormamı zorunlu kılıyor!!!
    Şöyle: Bu denli "mimoza" kokup, mimoza sevenlerin müptelası olacak bir koku Champ-Elysée ise, portakal çiçeği kokmak, koklatmak, kendinde koklamak isteyen birine -ki bu yorumdaki bu sorunun öznesi bendeniz oluyorum :)- önerin ne olurdu? İşte sorumuz bu, birçok parfümde genelde orta notalarda portakal çiçeğine rastlıyorum ancak kokladığım zaman "işte bu!" diyebileceğim birisine henüz ve ne yazık ki rastlamadım çünkü portakal çiçeği hep naif kalıyor, hep teğet geçiyor kokudaki hükümranlığa! Bu konuda verebileceğin herhangi bir tavsiye benim için çok değerli inan! Şimdiden teşekkür ediyorum, ve her şekilde blogunu tebrik ediyorum!
    Sevgiler,
    Esra

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Esra,
    öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ederim. Portakal çiçeği benim de ilgimi çeken bir notadır. Sabunsu, pudramsı ve temiz hissi insanı mutlu eder, rahatlatır. Bu güzel çiçeği senin de söylediğin gibi birçok parfümde açılış notası olarak görürüz ama özellikle portakal çiçeği üzerine çalışılmış "portakal çiçeği parfümü" diyebileceğimiz örnekler de var.

    Jil Sander Style Pastels Soft Yellow: yorumunu blogda bulabileceğin bu parfüm tam anlamıyla bir portakal çiçeği parfümü ve benim favorilerimden. Google da aratırsan hala 1 ya da 2 yerde satışı var.
    Prada Infusion de Fleur d'Oranger: yine çok güzel bir portakal çiçeği örneği
    Jo Malone Orange Blossom: bu parfümü koklamadım ama Jo Malone soliflore parfümleriyle ünlüdür. İstanbulda jo malone satan yerler var.
    L'occitane Portakal çiçeği: L'occitane da çok güzel soliflore parfümleri olan bir marka. mutlaka denemelisin.
    Eğer yurtdışına çıkarsan da,
    Annick Goutal Neroli ve Serge Lutens Fleur d'Oranger denemeni öneririm. :)

    Sevgiler,
    Lady Odeur

    YanıtlaSil
  7. Tekrardan merhabalar!
    Cevabını gerçekten heyecanla bekliyordum, gördüğümde de çok mutlu oldum! Çok çok teşekkür ederim öncelikle vakit ayırıp hızla cevapladığın için!
    Ben bu yorumu yaparken blogu sayfa sayfa okuyarak buraya gelmiştim ve Soft Yellow'u anlattığın posta henüz ulaşamamıştım. Cevabını görmeden önce bugün okuyabildim onu da ve aslında yorumladığın şekliyle halihazırda ilgimi bir hayli çekmişti, acaba bana vereceğin tavsiyelerde bahseder misin diye de merak etmiştim! Çok güzel, fazla vakit kaybetmeden bulunup denenmesi farz oldu! Prada'yı duydum, daha doğrusu okudum bir blog ya da forumda ama nedense unutmuşum gitmiş. Senin tavsiyenle aklımda yerini edindi! Jo Malone'u satan bir yer biliyorum evet, o da denenecekler listesinde yerini aldı l'occitane ile birlikte. Serge Lutens ve Annick Goutal Neroli de aradığımı önceki tavsiyelerinde bulursam bile merak ettiğim parfümler olacaklar, Ekim ayında deneyeceğim onları da! Hmmmm portakal çiçeği dosyamı ciddiyetle, umutla ve sayende açıyorum öyleyse! :)
    Tekrardan çok teşekkürler Lady Odeur; değerli yardımın, tavsiyelerin için.
    Sevgiler,
    Esra

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...