YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



10 Temmuz 2010 Cumartesi

Dior Miss Dior Cherie ( eau de toilette)

Dior modaevi tarafından 2005 yılında parfüm dünyasına hediye edilen Miss Dior Cherie nin arkasında ünlü burun Chiristine Nagel var.
Parfümün notaları:

Açılış: kiraz, ananas, mandalina ve çilek
Orta: menekşe, gül, karamel, yasemin
Dip: paçuli, amber ve misk

Meyvelerle tropik ve eğlenceli bir açılış yapan parfüm oldukça tatlı.  Açılış notalarının şekerleşmiş meyvelerinin ardından karamel kendini daha yoğun bir şekilde hissettiriyor.  Bu nokta parfümün gelişme noktası çünkü saniyeler içinde meyvelerin yerlerini çiçeklere bıraktığını hissediyorsunuz.  Benim tenimde açılışta baskın olan kirazı, orta notalarda menekşe izliyor.  Bu iki baskın notanın birlikte bir noktada boğucu bir hal aldığını itiraf etmem gerek.  Başkalarında kokladığımda çok sevdiğim Miss Dior Cherie malesef benim tenimle bir türlü barışmadı.  Her defasında hem kendime hem de ona bir şans daha versem de, yok.. olacak gibi değil. 

 Karamel ve kiraz iştah açıcı bir imgelem yaratsa da bende dümdüz tatlı bir kokudan ileriye gidemiyor.  Yakışan tenlerde ne kadar güzel koktuğunu bildiğimden, bu aynı parfüm olamaz diye içimden geçiriyorum ama nafile.  Ten ve parfüm uyumunun önemi bir kez daha aşılmaz bir duvar olarak karşımda :)

Miss Dior Cherie tene göre fazla değişen parfümlerden.  Kiminde felaket kiminde şaheser gibi.  Sizin teninizde nasıl duracak denemelisiniz :)))

6 yorum:

  1. Ben denedim ama açık tenlilere daha iyi gidiyor diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. ben de açık tenliyim ama bana olmadı :(

    YanıtlaSil
  3. ben esmere dönük buğday tenliyim ve dior benim tenimde gerçekten bir şaheser gibi duruyor. ilk çıktığı zamanlarda yurtdışındaydım, en büyük zevklerimden biri alışveriş merkezine gidip kendime cherie sıkıp koklamaktı :) bir türlü karar verememiştim edinip edinmemeye, sanırım orada bile fiyatı oldukça yüksek gelmişti.. geçenlerde yine Douglas' a gittiğimde denedim ve kesinlikle almam gerekenler listesine ekledim :) Vatana millete hayırlı uğurlu olsun :)))

    Benim tenimde çilek, karamel ve popcorn kokusu ortaya çıkıyor.. çiçek kokuları ise daha karışık gibi, arasından birini seçemiyorum. ancak ne yazık ki çok çok kalıcı değil. 3-4 saatte uçup gidiyor.


    Bu arada düşündüm de... 2005 ve 2006 senelerinde hep parfüm dünyasında ses getiren parfümlerin piyasaya çıktığı seneler olmuş...

    YanıtlaSil
  4. sende güzel durmasına çok sevindim :)))
    esmer ve buğday tenlerde kesinlikle iştah açıcı oluyor. ben aşırı beyaz tenliyim mesela...
    05-06 dan etkilendiğin diğer parfümler neler?

    YanıtlaSil
  5. Yorumlarına aynen katılıyorum aynı fikirde olmamıza çok sevindim.Beyaz tene çok çiğ duran bi koku ben alışılmış bi koku olduğunu düşündüm hatta içindeki bi nota beni rahatsız bile etti ben de beyaz tenliyim zaman geçtikçe sabit bi kokuya yani düz bi kokuya dönüştü.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...