YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



30 Ekim 2013 Çarşamba

Lolita Lempicka Minuit Noir



Lolita Lempicka'nın bıkmadan usanmadan her yıl çıkardığı flanker lardan bir tanesi de Minuit Noir.  Sınırlı sayıda üretilmiş bu koleksiyon parfümü klasik Lolita Lempicka'nın daha seksi ve güçlü versiyonu olarak lanse edilmiş.

Notalar: meyankökü, iris, yasemin, sarısakız, vanilya, aselbent

Klasik Lolita Lempicka ile yıldızı barışmamış biri olarak söyleyebilirim ki Minuit Noir çok daha güzel bir parfüm.  Bir kere anason notası olmadığı için parfüm tenimde rakı gibi kokmuyor :)  Meyankökünün de güçlü, aromatik bir kokusu olmasına rağmen anason gibi katlanılmaz değil :)

Minuit Noir'ın en baskın notası meyankökü.  Tıpta oldukça sık kullanılan bu bitki, yoğun ve karakteristik kokusu nedeniyle cesur bir tercih.  Herkesin sevebileceği ve teninde taşımak isteyebileceği bir koku değil.
Parfümün açılışı meyankökü patlaması gibi.  İlk etapta insana ağız dolusu meyankökü şekeri yemiş hissi veriyor.



Neyse ki bu nota hızla dinginleşiyor ve rahatsız etmeyen bir tonda varlığını sürdürüyor. Meyankökünün arka planında kalan notalardan vanilya dışında açıkça seçebildiğim olmadı.  Çiçekler biraz daha ön planda olsaydı bence daha kolay giyilebilen bir parfüm olurdu fakat bu haliyle de güzel.

Minuit Noir kesinlikle bir gece parfümü.  Günlük kullanmak yerine geceleri veya dışarı çıkarken tercih edebilirsiniz.  Tatlı olmasına rağmen boğucu değil.  Meyankökünün bitkisel kokusu bu tatlılığı dengeliyor.  İlgi çekici,  karanlık hatta gotik olarak tanımlayabileceğim bir parfüm.  Klasik Lolita severlerin bu parfümü de seveceğine eminim ama sevmeyenler de (benim gibi) keyif alabilir.  Parfüm tene yerleştikçe yumuşak bir hal alsa da projeksiyonu oldukça kuvvetli.  Kimilerinde baş ağrısını tetikleyebilecek türde olduğu için fazla sıkmamakta fayda var.  






3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...