YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



15 Mart 2012 Perşembe

Talihlimiz!


Çekilişimizin sonucu belli oldu :) 126. yorumu bırakan Elicicfashion Oriflame Elvie White Magic kazandı! Tebrikler Elicicfashion :):)

12 Mart 2012 Pazartesi

Fendi Palazzo eau de toilette

Fendi Palazzo parfüm dünyasının az bulunan, değerli parfümlerinden birisi.  Artık üretilmeyen ve bu nedenle de gün geçtikçe daha kıymetli olan Palazzo'nun eau de toilette'sini ele geçirmeyi başardım.  Benim tenimle çok uyuşmadığı için takas edecek olsam da hakkını vermeliyim çok güzel bir parfüm.

Notalar: limon, bergamot, mandalina, neroli, çiçekler, paçuli, sandal ağacı (fragrantica.com)

Fendi Palazzo kesinlikle "şık kadın" kokusu.  Yani demek istiyorum ki bu parfümü jean ve t-shirt'ünüzle giyemezsiniz, yakışmaz.  Şöyle şık şıkır giyinmişseniz, makyajınız ve saçınız yapılıysa tamam... 

Parfümün bu lüks kokusu bana İtalyan mafyasının eşlerini anımsatıyor.  Aklıma Scarface'deki Elvira Hancock geliyor.


Parfümde kesinlike vintaj bir his var.  Özellikle 70ler 80ler havası estiriyor.

Notalar konusunda yine Fragrantica'yı referans almak zorunda kaldım ve açıkçası parfümü çok karşılamadığını düşünüyorum.  Açılışı yoğun turunçgilli dursa da fazla keskin değil.  Özellikle paçulinin açılıştan itibaren en etkili nota olduğunu düşünüyorum. Turunçgil-paçuli ikilisi birbirini dengelemiş görünüyor.  Parfüm tende pek değişmiyor (en azından benim tenimde :) Notaları tek tek ayırt edilmek yerine bir bütün olarak algılanıyor.  Kalıcılığı ve sillage'si yüksek.

Muhteşem şişesine de değinmeden geçmemeliyim.  Camın arkasından üç boyutlu gibi görünen bina resmi gerçekten çok başarılı.

Sanırım bu nadide parçayı özlicem :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...