YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



6 Kasım 2010 Cumartesi

Belle d'Opium Yves Saint Laurent



Yves Saint Laurent in yeni parfümü (2010) Belle d'Opium raflarda yerini aldı.  Parfümün yaratıcıları Honorine Blanc ve Alberto Morillas.

Açılış: şeftali ve beyaz biber
Orta: casablanca zambağı, yasemin ve tütsü
Dip: sandal, reçineler ve nargile

Belle d'Opium,  başta oldukça heyecanlanmama neden oldu.  Opium ismini de içinde bulunduran bu gece mavisi şişe son derece etkileyici görünüyordu.  Lakin kokladıktan sonra beni derin bir hayal kırıklığı aldı.  Karşımda oldukça sıradan bir parfüm buldum diyebilirim.  Bol dumanlı ve tütsülü bu parfüm ne yazık ki orjinalinin özgünlüğüne sahip değil.  Açıkçası orjinalinden bu denli uzak, tamamen farklı karakterde olacağını düşünmemiştim.  Yine de eğer kalbimi fethetmiş olsaydı, bu farklılık bu kadar gözüme batmazdı.

Belle d'Opium un açılışı bol biberli ve şeftaliden eser yok.  Parfüm teninizle birleştiği andan itibaren dumanların etkisi altına giriyor ve fazla bir değişime uğramadan ilerliyor.  Belle d'Opium tene oldukça yakın duran bir parfüm.  Sillage ı düşük olmasına rağmen  kalıcılık konusunda oldukça başarılı.  Orta notalardaki çiçekler ne yazık ki sönük kalmış. Diğer taraftan orjinal Opium gibi zor bir parfüm değil  Belle d'Opium.  Özellikle daha genç kadınlar tarafından kış aylarında rahatlıkla kullanılabilir.   


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...