YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



20 Temmuz 2010 Salı

Salvador Dali Dalissime

Markafoni de Salvador Dali parfümlerinin indirimde olduğunu görünce acil olarak Dalissime yorumu yapmak istedim.  Bu güzel parfümü uygun fiyatla almak için güzel bir fırsat olabilir.

Dalissime 1994 yılında burun Marc Buxton tarafından yaratılan bir çiçekli- meyveli
Notalar:

Açılış: şeftali, kayısı ve ahududu
Orta: yasemin, gül
Dip: vaniya, misk ve sandal

Dalissime çok güzel meyveli bir açılış sunuyor bize.  Bahar aylarının ılık rüzgarlarına karışan şeftali ve ahududu kokusu.  Son derece yumuşak ve masum bir şekilde sarmalıyor.  Bu lezzetli meyvelere derinlik katmak için bir tutam çiçek var sırada.  Gülün narin kokusu meyvelerle birleşerek baharın enerjisini getiriyor adeta.  Yasemin kokusu kendini pek hissettirmiyor.  Daha çok meyve sularının kokusunun yeni açmış güllerin kokusuna karışmış hali.  Son derece soft bir parfüm Dalissime, fakat günümüz parfümlerinden ayırt edilen bir tarafı var.  Bahar ve yaz ayları için Dalissime den daha güzel bir tercih düşünemiyorum! :)

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Tommy Hilfiger Tommy Girl

Lise yıllarımın vazgeçilmez kokularından biri...
Bana bahar aylarının neşesini, okul bahçesinde atılan turları, bahar rehavetiyle derslere konsantre olamayışımızı.. aslında gençliği, mutluluğu,kahkahaları hatırlatan bir parfüm.

Tommy Girl 1996 yılında burun Calice Becker tarafından yaratıldı. Bol çiçekli parfümün notaları:

Açılış: elma çiçeği, kamelya, mandalina
Orta: turunçgiller, hanımeli, zambak, menekşe, greyfurt, gül ve nane
Dip: sedir, sandal, manolya ve jasemin

Tommy Girl son derece pozitif ve neşeli bir parfüm. Çiçeklerle dolu bir sepet gibi! :) bu kadar çok çiçek olmasına rağmen turunçgiller ve nane sayesinde aynı zamanda fresh bir denge sağlanmış. Genç kızlar için çok uygun olmakla birlikte bence her yaşta kullanılabilecek bir parfüm. Casual giysilerle ve bahar/yaz aylarıyla son derece uyumlu.

Kullandığım yıllarda çok iltifat aldığımı da belirtmeliyim. Benim tenimde öne çıkan notaları turunçgiller, kamelya ve hanımeli oldu tabi bir parça da nane ferahlığı :) notaların tek tek sahne almasında ziyade hep birlikte show yaptıkları bir parfüm Tommy Girl. Bu anlamda çok başarılı bir harmony sunduğu kesin :) Güneşli günlerin bu güzel kızını denemelisiniz :)

10 Temmuz 2010 Cumartesi

Dior Miss Dior Cherie ( eau de toilette)

Dior modaevi tarafından 2005 yılında parfüm dünyasına hediye edilen Miss Dior Cherie nin arkasında ünlü burun Chiristine Nagel var.
Parfümün notaları:

Açılış: kiraz, ananas, mandalina ve çilek
Orta: menekşe, gül, karamel, yasemin
Dip: paçuli, amber ve misk

Meyvelerle tropik ve eğlenceli bir açılış yapan parfüm oldukça tatlı.  Açılış notalarının şekerleşmiş meyvelerinin ardından karamel kendini daha yoğun bir şekilde hissettiriyor.  Bu nokta parfümün gelişme noktası çünkü saniyeler içinde meyvelerin yerlerini çiçeklere bıraktığını hissediyorsunuz.  Benim tenimde açılışta baskın olan kirazı, orta notalarda menekşe izliyor.  Bu iki baskın notanın birlikte bir noktada boğucu bir hal aldığını itiraf etmem gerek.  Başkalarında kokladığımda çok sevdiğim Miss Dior Cherie malesef benim tenimle bir türlü barışmadı.  Her defasında hem kendime hem de ona bir şans daha versem de, yok.. olacak gibi değil. 

 Karamel ve kiraz iştah açıcı bir imgelem yaratsa da bende dümdüz tatlı bir kokudan ileriye gidemiyor.  Yakışan tenlerde ne kadar güzel koktuğunu bildiğimden, bu aynı parfüm olamaz diye içimden geçiriyorum ama nafile.  Ten ve parfüm uyumunun önemi bir kez daha aşılmaz bir duvar olarak karşımda :)

Miss Dior Cherie tene göre fazla değişen parfümlerden.  Kiminde felaket kiminde şaheser gibi.  Sizin teninizde nasıl duracak denemelisiniz :)))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...