YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



21 Şubat 2010 Pazar

Mystery - Naomi Campbell

Celebrity parfümlerine olan önyargımın yıkılmasıyla birlikte en çok dikkatimi çekenlerden biri de Naomi Campbell parfümleri oldu. Bu parfümlerin bir çok olumlu yorum alması merakımı uyandırdı ve ben de yeni arayışıma girdim.
Mystery ile tanışmam bir tesadüf eseri oldu çünkü kendisi discontinued bir parfüm. Merak ettiğim ama bulamayacağımı düşündüğüm bu parfüm tesadüfen küçük bir parfümeride uygun fiyatla karşıma çıktı ve ben de bir discontinued sever olarak bu fırsatı kaçırmadım.

Mystery odunsu oryantal ailesine ait başarılı bir parfüm. Notaları:
Açılış: bergamot, portakal ve galbanum
Orta: japongülü, erik
Dip: sandal ağacı, sedir, tonka fasülyesi, amber ve aselbent

Notalarından da anlaşılacağı üzere Mystery bol bol odunsu nota içeriyor. Bu durum sizi yanıltmasın çünkü ağır bir parfüm değil. Erik ve galbanum parfüme şekerli olmayan kremsi bir tatlılık katmış bu aynı zamanda odunsu notalarla da uyum içinde. Açılıştaki turunçgil notaları da odunlarla birleşince erkek parfümlerine özgü fresh bir hava katıyor. Tatlı-odunsu olarak adlandırabileceğim bu parfümün oldukça zengin bir kokusu var.

Parfüm geliştikçe iyice yumuşuyor. Erkeksi hava veren turunçgillerin yerini erik ve japon gülü alıyor. Mystery gerçekten gizemli bir çekiciliğe sahip. Dışadönük ve saldırgan bir parfüm değil. İçinde güçlü odunsu notalar taşımasına ve maskülen bir havası olmasına rağmen kremsi yapısını baştan sona kadar koruyor. Bazı parfümleri kullandıkça sıkılırsınız, bazlarını ise kullandıkça daha çok seversiniz. Mystery ikinci gruba giriyor :) böyle güzel bir parfümün artık üretilmiyor olması çok yazık :(

13 Şubat 2010 Cumartesi

Miss Sixty Elixir



Elixir ilgimi ilk olarak şişesiyle çekmiş bir parfüm. Parfüm şişelerinin önemi çok büyük. Şişeler tabiki bir parfümün değerini ve güzelliğini azaltamaz fakat parfümün imajına pozitif yönde katkıda bulunabilir. Elixir in mor renkli iksir şişesi formu bu nedenle uzun zamandır dikkatimi çekiyordu. Tıpkı filmlerde gördüğümüz büyücü-sihirbaz karakterlerinin elinde tuttuğu, ölümsüzlüğü ya da başka doğaüstü güçleri vadeden iksirlerin şişesi gibi...

Bu güzel mor renkli şişenin içindeki iksir ise size ölümsüzlüğü ya da sonsuz gençliği vadetmese de oldukça güzel. Oryantal-çiçekli ailesine mensup parfümün notaları oldukça sade: greyfurt, star anise (yıldız anason), sandal ve vanilya.

Bu sade notalar parfümün zaman içinde büyük bir değişime uğramadan gelişmesini sağlıyor. Açılışta greyfurt ve star anise daha çiçekli bir açılış sunarken bir saatin sonunda sandal ve vanilyanın gizemli sadeliği yer alıyor. Parfüm bu bir saatin sonunda oturuyor ve güzelleşiyor. Ben parfümde anason notasını pek sevmiyorum. Elixirdeki anason notası rahatsız edici yoğunlukta değil ama ancak bir saatin sonunda parfüm yumuşuyor diyebilirim. Elixir günlük kullanıma uygun soft bir oryantal. Benim için fazla etkileyici olmamakla birlikte piyasadaki bir çok parfümden başarılı olduğunu düşünüyorum :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...