YASAL UYARI



*5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU
UYARINCA BU BLOG DAKİ YAZILARDAN TAMAMEN YA DA KISMEN KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ VE YAYINLANAMAZ. AKSİ ŞEKİLDE DAVRANANLAR İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.



12 Mart 2010 Cuma

Beyond Paradise by Estée Lauder

Cennetin ötesi...
Estée Lauder'ın bu güzel parfümü 2003 yılında burun Calice Becker tarafından yaratıldı. Egzotik çiçekler içeren parfümün notaları şöyle:

Açılış: portakal çiçeği, mavi sümbül, jabuticaba meyvesi ve Eden's mist
Orta: yasemin, orkide, pembe hanımeli ve mahonia japonica ( japon sarı boya çalısı)
Dip: erik çiçeği, amber, zebrano ağacı, altın defne kabuğu

Oldukça egzotik notalara sahip bu parfüm çiçeklerin tatlı özsularını içeriyor. Yasemin notası oldukça baskın. Orkide ve egzotik odunsularla birlikte tropikal adaları anımsatan bir parfüm yaratılmış. Beyond Paradise oldukça etkileyici ve insana mutluluk veren bir parfüm. Hafif bir parfüm kesinlikle değil. Yoğun çiçekler kadınsı bir ağırlık yaratmış hatta bazen bu ağırlık insana rahatsızlık veriyor. Bu nedenle de çok fazla ve sıcak havalarda kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Parfümün geçişleri oldukça güzel, meyveli ve çiçekli açılışı orta notalarda tatlı çiçekler ve dip notalarda değerli odunsular takip ediyor.

Yoğun çiçek parfümlerini sevenler Beyond Paradise ile tenlerinde egzotik rüzgarlar estirebilirler :)

11 yorum:

  1. en sevdiğim koku. ama annemde duruşu bi başka güzel:)

    YanıtlaSil
  2. evet bu parfümde böyle bir durum var. olgun kadınlara daha çok yakışıyor :)

    YanıtlaSil
  3. parfüm uzmanı insan, sana sorim:) beautiful'u kimseler sevmez, benim de çok sevdiğim kokulardandır. klasik bir duruşu da, sürprizli ve çekici bir tarafı da var. estee'nin en iyi parfümü bence. sence?

    YanıtlaSil
  4. Beautiful estée nin klasiklerinden. Türkiye de yeni nesil tarafından pek tercih edilmese de aslında baya bir seveni var. Ten kimyasına göre çok değişen bir parfüm o yüzden bazılarında muhteşem dururken bazılarında tam bir fiyasko oluyor. Estée nin en iyi parfümlerinden biri haklısın :)

    YanıtlaSil
  5. :)) evet. ay bak aklıma geldi, gidip alıcam ilk fırsatta kendime gene bi beutiful. hazır elimdeki parfümler bir bir bitiyorken:)

    YanıtlaSil
  6. kendisi müthiştir..
    ayrıca,memnun oldum.

    YanıtlaSil
  7. ben de memnun oldum. hoş geldin bloguma :)

    YanıtlaSil
  8. Beyond Paradise bence süper bir koku! Ama olgun kadınlara daha çok yakıştığına kesinlikle katılmıyorum...bence aksine daha çok genç kadınlara yakışan bir koku çünkü vahşi bir tarafı var bu parfümün :) Ama zevk meselesi tabii :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  9. çiçekli bir parfüm olmasına rağmen ağırlığı olduğu için olgun kadınlara uygun olduğunu düşüyorum ama parfümlerde sınır ve kural yoktur, tamamen keyif ve zevk meselesi :)

    YanıtlaSil
  10. genelde ağır olduğunu söylerler.ama bana nedense hiç ağır gelmiyor ki ben ağır kokulara katlanamam hiç

    YanıtlaSil
  11. en sevdiğim koku.imza kokum olmaya aday.çok seviyorum ama keşke fiyatı bu kadar uçuk olmasa..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...